• Αρχική
  • Άρθρα
  • Θεμιστοκλέους: Τέλος του μήνα η συζήτηση για τα προνόμια των εμβολιασμένων – Τι πρέπει να γίνει πρώτα

Θεμιστοκλέους: Τέλος του μήνα η συζήτηση για τα προνόμια των εμβολιασμένων – Τι πρέπει να γίνει πρώτα

Τι είπε επίσης, για όσους έχουν νοσήσει και τις εγκύους.

Τέλος του μήνα, όταν και θα έχουν ανοίξει όλα τα εμβόλια για την πλειοψηφία των πολιτών, θα ανοίξει η συζήτηση για τα κίνητρα και τα προνόμια των εμβολιασμένων, προανήγγειλε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Συγκεκριμένη συζήτηση για συγκεκριμένα μέτρα δεν έχει γίνει σε λεπτομερή βαθμό. Τα κίνητρα είναι η μεγαλύτερη ευκολία στις μετακινήσεις και στα θέματα δημόσιας υγείας τα λιγότερα διαγνωστικά τεστ», διευκρίνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο «MEGA».

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο ίδιος, το μεγαλύτερο κίνητρο για τον εμβολιασμό είναι η προστασία της ατομικής και της δημόσιας υγείας.

Προχωρά ο εμβολιασμός στις νεαρότερες ηλικίες
Σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε πως το πρόγραμμα προχωρά κανονικά, με τους νέους να έχουν σπεύσει να κλείσουν ραντεβού.

Όπως δήλωσε, την Πέμπτη θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους 25 – 29, ενώ στα ραντεβού που ήδη έχουν εξαντληθεί, θα προστεθούν επιπλέον.

Στόχος ο εμβολιασμός όλων στους άνω των 65
Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα, το 75% στις ηλικίες άνω των 65 έχουν εμβολιαστεί, ενώ μέλημα τώρα παραμένει να εμβολιαστεί και το υπόλοιπο 25%.

«Το εμβόλιο μας προστατεύει και πολλοί συνομήλικοί τους έχουν εμβολιαστεί με ασφάλεια, άρα δεν χρειάζεται κανένας φόβος».

Εντός του καλοκαιριού το τείχος ανοσίας
Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εντός του καλοκαιριού θα έχουμε πετύχει το πολυπόθητο τείχος ανοσίας, το οποίο εξαρτάται από δύο παραμέτρους: Πρώτον, τη διαθεσιμότητα των εμβολίων και δεύτερον τη συμμετοχή των πολιτών.

«Αυτές οι δυο παράμετροι θα καθορίσουν το τείχος ανοσίας. Μέσα καλοκαιριού θα έχει επιτευχθεί», τόνισε.

Τι θα ισχύσει για όσους έχουν νοσήσει και τις εγκύους

Αναφερθείς στους πολίτες που έχουν νοσήσει με κορωνοϊό, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε πως θα εμβολιαστούν με μία δόση έξι μήνες μετά την ημερομηνία της νόσησής τους.

Σχετικά με τις εγκύους, ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε πως «κατηγορηματική σύσταση της επιτροπής είναι να κάνουν το εμβόλιο σε όποιον μήνα και να είναι», ενώ έχει συσταθεί επίσης η 2η δόση του εμβολίου να γίνεται με το ίδιο σκεύασμα της πρώτης, καθώς έτσι πετυχαίνεται μεγαλύτερο ποσοστό ανοσίας.

parapolitika/ photo eurokinissi