• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τάξις και ασφάλεια: Παράταση στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Τάξις και ασφάλεια: Παράταση στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως παραμένει ως έχει το απαγορευτικό κυκλοφορίας για τις βραδινές μετακινήσεις.

Διατηρείται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 μέχρι τις 05:00, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ανακοίνωσης του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται, πως οι πολίτες για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν επιτρέπεται να μετακινούνται πέραν πολύ συγκεκριμένων εξαιρέσεων.

Οι εξαιρέσεις στη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Στο χρονικό πλαίσιο αυτό, επιτρέπονται μόνο συγκεκριμένες μετακινήσεις που αφορούν:

  1. Εργαζόμενους που έχουν τη σχετική βεβαίωση εργοδότη.
  2. Σοβαρούς λόγους υγείας.
  3. Βόλτα με κατοικίδιο ζώο κοντά στην κατοικία.

Συγκεκριμένα, για εκείνους για τους οποίους συντρέχει λόγος υγείας και για όσους κινούνται με το κατοικίδιο ζώο τους κοντά στην κατοικία τους, ισχύουν οι κωδικοί 2 και 6, αντίστοιχα, που πρέπει να στέλνονται με SMS στο 13033 ή στη χειρόγραφη φόρμα μετακίνησης.

Το μήνυμα πρέπει να έχει την εξής μορφή ώστε να είναι έγκυρο: X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας (όπου «Χ» ο αντίστοιχος κωδικός).

Έντυπα και βεβαιώσεις μετακίνησης

Σε περίπτωση που οι πολίτες δεν θέλουν να στείλουν SMS, μπορούν να συμπληρώσουν τα έντυπα βεβαίωσης κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης πολιτών και βεβαίωσης κυκλοφορίας εργαζόμενου, αντίστοιχα, τόσο σε PDF όσο και σε DOCX, στον ιστότοπο forma.gov.gr και να τα συμπληρώσουν.

Για τους πολίτες, είναι τα εξής: 

Για τους εργαζόμενους:

Στη χειρόγραφη δήλωση μετακίνησης πρέπει να αναγράφονται συγκεκριμένες πληροφορίες: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, λόγος μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού, ημερομηνία, ώρα και υπογραφή.