• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυτό ανακοίνωσαν: Task Force στα σχολεία – Μάσκες σε όλα τα παιδιά, υποχρεωτική πειθαρχία

Αυτό ανακοίνωσαν: Task Force στα σχολεία – Μάσκες σε όλα τα παιδιά, υποχρεωτική πειθαρχία

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πανδημία της COVID-19, στην οποία σήμερα συμμετέχουν ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης και η Νίκη Κεραμέως, που θα κάνει ενημέρωση για τα σχολεία και την χρήση μάσκας, στην οποία αντιδρούν πλέον ανοιχτά όχι μόνο γονείς αλλά και ιατροί επιστήμονες, οι οποίοι προκαλούν την κρατική επιτροπή σε διάλογο.

Παίρνοντας το λόγο κ. Μαγιορκίνης, προσπάθησε να δικαιολογήσει τις παρενέργειες από το εμβόλιο της Οξφόρδης, το οποίο διαφημιζόταν ως το πιο καλό.

Από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα περιορισμού σε Πέλλα, Ημαθία και Κιλκίς και είναι σε ισχύ από σήμερα. Απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών να ακολουθήσουν πιστά τα μέτρα.

Είπε ακόμα ότι παρατείνονται τα μέτρα περιορισμού στις επιβαρυμένες περιοχές ανάμεσα στις οποίες είναι και η Αττική.

Τέλος ανακοίνωσε την συγκρότηση ομάδας διαχείρισης για την υποστήριξη σε καθημερινή βάση των διευθυντών στη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η υπουργός Παιδείας, κα Κεραμέως ζήτησε να τηρηθούν όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και τα παιδιά να πειθαρχούν υποχρεωτικά και φυσικά να φορούν την μάσκα.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως το μεσημέρι της Παρασκευής, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε οδηγίες για το άνοιγμα των σχολείων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο, οι μαθητές θα πρέπει να φτάσουν στις 8:15 το πρωί στα σχολεία τους και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού που θα πραγματοποιηθεί ανάλογα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου.

Το πρόγραμμα για την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει τα εξής:

  • Επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ.
  • Επεξήγηση και εμβάθυνση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί στα σχολεία.
  • Διανομή μάσκας ανά μαθητή και έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της
  • Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας.
  • Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς (εκτός από τα νηπιαγωγεία).