Ταχύτερη έγκριση εμβολίων που προστατεύουν από τις μεταλλάξεις θα ζητήσει η ευρωβουλή

Ταχύτερα η έγκριση των εμβολίων που προστατεύουν από τις μεταλλάξεις.

Την Πέμπτη θα συζητηθεί στην ευρωβουλή η νέα διαδικασία για τη διευκόλυνση και την επιτάχυνση της έγκρισης εμβολίων προσαρμοσμένων στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της επιτροπής Δημόσιας Υγείας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου θα ανταλλάξουν απόψεις την Πέμπτη περί της κατ’ εξουσιοδότηση πράξης της Επιτροπής που προβλέπει τη διευκόλυνση της διαδικασίας έγκρισης εμβολίων κατά της COVID-19 τα οποία έχουν ήδη λάβει έγκριση, αλλά έχουν προσαρμοστεί σε μεταγενέστερο χρόνο ώστε να αντιμετωπίζουν μεταλλάξεις του ιού.

Την Παρασκευή το πρωί, η επιτροπή Δημόσιας Υγείας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου θα ψηφίσει επίσης σύσταση για την έγκαιρη έγκριση της πρότασης της Επιτροπής, δηλώνοντας ότι δεν προβάλει ενστάσεις προκειμένου να επιταχυνθεί η υλοποίησή της.

Σημειώνεται πως στις 24 Μαρτίου, η Επιτροπή όρισε νέα μέτρα για να επιταχύνει τη διαδικασία έγκρισης εμβολίων που έχουν προσαρμοστεί για να αντιμετωπίζουν τις μεταλλάξεις του ιού της νόσου COVID-19. Προτού τεθεί σε ισχύ οποιαδήποτε κατ’ εξουσιοδότηση πράξη, εξετάζεται εξονυχιστικά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο. Εφόσον δεν προτίθενται να προβάλλουν ενστάσεις, οι ευρωβουλευτές μπορούν να αποφασίσουν να περιορίσουν τη διάρκεια της περιόδου για την εξέταση της εν λόγω πράξης ψηφίζοντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Στη συνέχεια ακολουθεί ψηφοφορία για την έγκριση της σύστασης στην επόμενη σύνοδο της ολομέλειας. Στις 15 Μαρτίου, οι ευρωβουλευτές συζήτησαν με ειδικούς για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων όσον αφορά τις μεταλλάξεις της νόσου COVID-19.

photo pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί