Εκτός από ευκολία και εξοικονόμηση χρόνου τα κατεψυγμένα τρόφιμα αποτελούν σταθερή διατροφική αξία, διευκολύνοντας την υιοθέτηση και διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
Όλο και περισσότεροι ειδικοί στρέφουν το βλέμμα τους στα κατεψυγμένα τρόφιμα ως εργαλείο διατροφικής διαχείρισης.
Λιγότερη σπατάλη, καλύτερος έλεγχος
Σύμφωνα με μελέτη του Academy of Nutrition and Dietetics, τα κατεψυγμένα λαχανικά και φρούτα μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην αύξηση της κατανάλωσης φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών, χωρίς ωστόσο να προσθέτουν περιττές θερμίδες. Επίσης, η χρήση κατεψυγμένων τροφών μειώνει τη σπατάλη επιτρέποντας καλύτερο έλεγχο μερίδων ειδικά για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος.
Διατροφική αξία που παραμένει αναλλοίωτη
Ένας από τα πιο διαδεδομένους διατροφικούς «μύθους» είναι ότι τα κατεψυγμένα προϊόντα χάνουν τα θρεπτικά τους συστατικά. Όμως, η ταχεία κατάψυξη αμέσως μετά τη συγκομιδή διατηρεί τη βιταμίνη C, το φολικό οξύ και τα αντιοξειδωτικά σχεδόν στο ακέραιο. Μελέτη του International Journal of Food Science and Nutrition, έδειξε ότι τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά έχουν συγκρίσιμη, αν όχι ανώτερη, διατροφική αξία από τα φρέσκα.
Γεύματα χαμηλού θερμιδικού φορτίου, έτοιμα στην κατάψυξη
Όλο και περισσότερες εταιρείες προσφέρουν έτοιμα, κατεψυγμένα γεύματα με ελεγχόμενες θερμίδες και σύνθεση, που διευκολύνουν όσους έχουν περιορισμένο χρόνο. Έρευνα του Obesity Society, έδειξε ότι άτομα που χρησιμοποίησαν τέτοιου τύπου γεύματα έχασαν περισσότερα κιλά συγκριτικά με όσους ακολουθούσαν ελεύθερη διατροφή με οδηγίες εξαιτίας ακριβώς του καλύτερου ελέγχου στην ποσότητα και τη συχνότητα κατανάλωσης.
Όχι σε όλα τα κατεψυγμένα τρόφιμα
Ωστόσο, δεν είναι όλα τα κατεψυγμένα τρόφιμα ωφέλιμα. Τηγανητά, παναρισμένα, υπερεπεξεργασμένα γεύματα με πολλά λιπαρά, αλάτι και σάκχαρα, παρότι κατεψυγμένα, δεν έχουν καμία θέση σε ένα πλάνο απώλειας βάρους.
Με πληροφορίες από healthstories. gr / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΕΚΠΟΙΖΩ: Ημίμετρο, με ημερομηνία λήξης, οι μειώσεις των τιμών στα προϊόντα σούπερ μάρκετ
- ΑΑΔΕ: Εντοπίστηκαν 39 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες στον Πειραιά – Πάνω από 1 εκατ. ευρώ η αξία της
- Γ. Παπανδρέου: Η δημοκρατία στηρίζεται στην εμπιστοσύνη – Στην Ελλάδα έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη στους θεσμούς
- Νέα δημοσκόπηση: Σταθερά πρώτη η ΝΔ
- Κατέληξε 67χρονος ο οποίος είχε τραυματιστεί σε τροχαίο στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Κιλκίς
- Νίκη Κεραμέως: Διεξάγουμε μελέτη για την επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην κοινωνική ασφάλιση
- Φρίκη στη Γαλλία: Ζευγάρι κρατούσε 45χρονη γυναίκα φυλακισμένη στο γκαράζ επί πέντε χρόνια
- Τι συμβαίνει όσο πολίτες φτωχαίνουν – Σοκαριστικές αναφορές ανά την Ευρώπη
- ΤτΕ: Μείωση 55% στα περιστατικά απάτης στις μεταφορές πίστωσης- Μια απάτη ανά 136.000 συναλλαγές
- Παρούσα και στο Καζακστάν η Ρωσία! Τι ειπώθηκε για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου