Τα ίδια και οι Ιταλοί: «Για την αντιμετώπιση της παραλλαγής Δέλτα χρειάζεται ευρύτερη εμβολιαστική κάλυψη», λέει το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας

Το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας στην εβδομαδιαία έκθεσή του αναφέρθηκε σήμερα στην παραλλαγή Δέλτα και στις δυνατότητες αντιμετώπισής της. Οι ιταλοί επιστήμονες ζητούν μια ακόμη ευρύτερη κάλυψη του πληθυσμού με τα σκευάσματα κατά του κορονοϊού και την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου για να αποφευχθεί νέα αύξηση των μολύνσεων. Μέχρι τώρα, το 27% των κατοίκων […]

Το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας της Ιταλίας στην εβδομαδιαία έκθεσή του αναφέρθηκε σήμερα στην παραλλαγή Δέλτα και στις δυνατότητες αντιμετώπισής της.

Οι ιταλοί επιστήμονες ζητούν μια ακόμη ευρύτερη κάλυψη του πληθυσμού με τα σκευάσματα κατά του κορονοϊού και την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου για να αποφευχθεί νέα αύξηση των μολύνσεων. Μέχρι τώρα, το 27% των κατοίκων της χώρας έχει λάβει και τις δυο δόσεις των εμβολίων και το 53% την πρώτη.

Ο δείκτης Rt της χώρας παραμένει σταθερός στο 0,69, ενώ κάθε 100 χιλιάδες κατοίκους, καταγράφονται 11 περιστατικά κορονοϊού. Την περασμένη εβδομάδα ήταν 16,7.

Στην φάση αυτή, μόνον στο 4,7% των μονάδων εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται ασθενείς με covid 19, ενώ το ποσοστό αυτό αυξάνεται ελαφρά (5,7%) σε ό,τι αφορά το σύνολο των νοσοκομειακών κλινών.

Ο Μασιμιλιάνο Φεντρίγκα, πρόεδρος της Συνέλευσης των Ιταλικών Περιφερειών, υπογράμμισε ότι «ο κύριος στόχος είναι να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο δυνατό η διαδικασία εμβολιασμού διότι με την παραλλαγή Δέλτα υπάρχει κίνδυνος να μην είναι αρκετή η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί