Στρατιωτικά Νοσοκομεία: Δεκάδες ανεμβολίαστοι γιατροί και μέλη προσωπικού, μηδέν αναστολές

Με δύο μέτρα και δύο σταθμά εφαρμόζεται το μέτρο της αναστολής εργασίας για το προσωπικό των υγειονομικών μονάδων της χώρας, που δεν έχει εμβολιαστεί για τον κορονοϊό.

Όπως πληροφορείται το OnAlert, στα στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας μέχρι σήμερα το πρωί δεν έχει επιδοθεί καμία πράξη αναστολής εργασίας σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους, εν αντιθέσει με το προσωπικό των Εθνικού Συστήματος Υγείας στο οποίο από την 1η Σεπτεμβρίου έχουν τεθεί σε αναστολή εργασία 6.450 εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Πηγές του υπουργείου Άμυνας δηλώνουν στο OnAlert ότι έγκαιρα εκδόθηκαν τόσο η υπουργική απόφαση όσο και οι σχετικές διαταγές για την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής που αφορά τη λειτουργία του σύνολο δημοσίων και ιδιωτικών υγειονομικών δομών, εντούτοις οι πληροφορίες από το προσωπικό των νοσοκομείων αναφέρουν ότι δεν έχει φτάσει καμία διαταγή και δεν έχει επιδοθεί σε κανέναν ανεμβολίαστο εργαζόμενο απόφαση αναστολής εργασίας.

Η στάση των στελεχών και του προσωπικού των υγειονομικών μονάδων που δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί προκαλεί προβληματισμό στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αποφεύγουν να δώσουν πληροφορίες για τον ακριβή αριθμό των ανεμβολίαστων εργαζομένων, παρότι στρατιωτικές πηγές δηλώνουν ότι από τις διοικήσεις των νοσοκομείων έχει γίνει καταγραφή του προσωπικού που δεν έχει εμβολιαστεί.

Η χαρακτηριστική περίπτωση του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OnAlert, στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών σε σύνολο περίπου 1100 εργαζομένων περίπου 120 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, δηλαδή περίπου το 10%. Οι 35 είναι γιατροί και οι υπόλοιποι νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Μέχρι σήμερα σε κανέναν από τους 120 δεν είχε επιδοθεί πράξη αναστολής εργασίας. Βέβαια ορισμένοι από αυτούς έκαναν χρήση άδειας, αλλά όσοι δεν άσκησαν αυτό το δικαίωμα παρουσιάστηκαν κανονικά στην υπηρεσίας τους.

Η διοίκηση του νοσοκομείου προσπαθεί να πείσει τους αρνητές του εμβολίου να λάβουν έστω την πρώτη δόση του εμβολίου, δίνοντας επί της ουσίας μία άτυπη, σιωπηρή παράταση στο προσωπικό για να προχωρήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό στη λήψη του εμβολίου για τον Covid 19. Σε κάθε περίπτωση, έως τώρα, το μέτρο δεν εφαρμόζεται με τους ίδιους κανόνες που εφαρμόζεται στις υγειονομικές μονάδες του ΕΣΥ.

Το ζήτημα μάλιστα, απασχόλησε το ΓΕΝ με τον αρχηγό, ναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ο οποίος αμέσως κάλεσε στο γραφείο για ενημέρωση τη διοίκηση του ΝΝΑ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εργαζομένων στα στρατιωτικά νοσοκομεία, παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στις υπόλοιπες στρατιωτικές δομές υγείας. Είναι γεγονός ότι στα στρατιωτικά νοσοκομεία, όπως και στα υπόλοιπες υγειονομικές δομές της χώρας, έχει προκληθεί αναστάτωση από τη θέσπιση του μέτρου της υποχρεωτικής αναστολής εργασίας.

(onalert)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί