Δείτε πως παρουσιάζουν το θέμα τα συστημικά ΜΜΕ:
Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας παραδέχθηκε πως έγιναν λάθη σε όλο τον κόσμο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.
Ο κ. Τσιόδρας τοποθετήθηκε για την πανδημία κατά τη διάρκεια ομιλίας του με θέμα «Πανδημία & Επιστημονικές Προκλήσεις», στο 18ο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ).
Τα λάθη της ανθρωπότητας στην αντιμετώπιση του κορονοϊού
Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι η ανθρωπότητα έκανε τεράστια λάθη στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. «Δυστυχώς οι κοινωνίες άργησαν να αντιδράσουν, οι περισσότερες κυβερνήσεις άργησαν να αντιδράσουν και ο κόσμος έχασε σιγά – σιγά την εμπιστοσύνη του στην επιστήμη. Αυτό είναι μεγάλος κίνδυνος. Υπήρξε και τεράστια παγκόσμια αποτυχία. Μακάρι να μάθουμε», ανέφερε ο καθηγητής.
Σχετικά με την covid-19, είπε ότι παρατηρείται μια μικρή αύξηση, ωστόσο σήμερα βρισκόμαστε σε διαφορετικό επίπεδο για την αντιμετώπισή της. Παρουσίασε επιστημονικά δεδομένα για τα νέα συστήματα επιτήρησης, τα οφέλη από τον εμβολιασμό και τις νέες θεραπείες.
«Είναι ορατός ο τρόπος ο οποίος θα μάθουμε να ζούμε με την πανδημία, προστατεύοντας τους ευάλωτους, χρησιμοποιώντας ευρέως τις θεραπείες και δίνοντας την αναμνηστική δόση στον πληθυσμό, επενδύοντας σε νέες μορφές επιτήρησης, συνεχίζοντας τις παλιές και βεβαίως κάνοντας την ανασκόπηση, βλέποντας τι κάναμε λάθος. Επενδύοντας να βελτιώσουμε τα ελλείμματα, να τα παραδεχθούμε και να προχωρήσουμε μπροστά».
Με πληροφορίες από newsbeast, eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο
- Μητσοτάκης για συμφωνία με Chevron: «Μεγάλη επιτυχία της πατρίδας μας»
- Η υπέρκομψη Μελάνια παρέδωσε μαθήματα στυλ και στο Ηνωμένο Βασίλειο – Δείτε βίντεο
- Μητσοτάκης: Αυτό είπε για την αντιμετώπιση της ακρίβειας
- Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής καταρτιζόμενων στις Δημόσιες ΣΑΕΚ
- Γροιλανδία: Η Δανία δεν προσκάλεσε τις ΗΠΑ στα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια στην περιοχή
- Lahaina Noon: Ένα μοναδικό φαινόμενο στη Χαβάη που “σβήνει” τις σκιές δύο φορές τον χρόνο, vid
- Ραγδαίες εξελίξεις για την ΑΟΖ: Τι αποφάσισαν Ελλάδα και Λιβύη