Σκάνδαλο στις ΗΠΑ! Ληγμένα εμβόλια δόθηκαν σε πολίτες

Εκατοντάδες πολίτες στη Νέα Υόρκη φαίνεται πως εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού με ληγμένα εμβόλια της Pfizer-BioNTech.


Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν η «New York Post» και το sputnik, ένας εργαζόμενος στο εμβολιαστικό κέντρο της Times Square έστειλε ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης ενημερώνοντας πως 899 ασθενείς έλαβαν κατά λάθος δόσεις εμβολίων που είχαν λήξει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα εμβόλια έμειναν στους καταψύκτες για μεγαλύτερο από το επιτρεπτό διάστημα. Έτσι όσοι άτυχοι έλαβαν τις συγκεκριμένες δόσεις ενημερώθηκαν πως θα πρέπει να επιστρέψουν για να κάνουν νέο εμβολιασμό επειδή δεν είναι εγγυημένη η αποτελεσματικότητα.

Yγειονομικοί αναφέρουν ότι δεν αναμένεται να υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία όσων έλαβαν τα συγκεκριμένα σκευάσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που στις Ηνωμένες Πολιτείες προκύπτει θέμα με ληγμένα ή αχρηστευμένα εμβόλια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό στα τέλη Δεκεμβρίου όταν φαρμακοποιός κατέστρεψε σκόπιμα εκατοντάδες εμβόλια της εταιρείας Moderna.

Συγκεκριμένα, οι δόσεις των εμβολίων «αφαιρέθηκαν σκόπιμα» από το ειδικό ψυγείο τους παρόλο που πρέπει να φυλάσσονται σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία έως ότου χρησιμοποιηθούν, ανέφεραν έγγραφα του δικαστηρίου.
Συνολικά, 57 άτομα έλαβαν εμβόλια της Moderna τα οποία ο 46χρονος φαρμακοποιός είχε καταστρέψει. Πρόσφατα καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση.

(φωτο: pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί