Σήμερα το τρίτο self test για τους μαθητές στα σχολεία – Πού δηλώνεται το αποτέλεσμα

Στο τρίτο self test της εβδομάδας θα πρέπει να υποβληθούν το απόγευμα της Πέμπτης οι μαθητές σε όλη τη χώρα, προκειμένου να παραδώσουν το αποτέλεσμά τους στα σχολεία αύριο, Παρασκευή, και να μπουν στις φυσικές τους τάξεις.


Σήμερα οι μαθητές δεν προσήλθαν με self test, καθώς το υγειονομικό πρωτόκολλο για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων όριζε τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου 24 ώρες πριν τα μαθήματα της Δευτέρας, της Τρίτης και της Παρασκευής.


Σήμερα, λοιπόν, οι μαθητές καλούνται να κάνουν το τρίτο τεστ και να δηλώσουν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr ώστε να το έχουν ανά χείρας την Παρασκευή και να μπορέσουν να πάνε στο σχολείο. Υπνεθυμίζεται ότι το ίδιο ισχύει και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

ΕΟΔΥ: Οδηγίες για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών

Οδηγίες για την ασφαλή επιστροφή μαθητών και καθηγητών στα σχολεία εξέδωσε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στον αναλυτικό κατάλογο οδηγιών, αν το self test βγει θετικό, θα πρέπει εντός 24 ωρών να πραγματοποιείται rapid test και εφόσον είναι θετικό, τότε το κρούσμα θα απομονώνεται (ανεξάρτητα από ιδιότητα και ιστορικό νόσου ή εμβολιασμού) για τουλάχιστον πέντε ημέρες και θα μπορεί να εκδώσει πιστοποιητικό νόσησης. Αν το rapid test είναι αρνητικό, τότε επιστρέφει κανονικά στο σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 17 Ιανουαρίου, οι μαθητές θα πραγματοποιούν δύο self test 24ώρου την εβδομάδα. Από 17 Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα κάνουν δύο rapid test ή PCR 48ωρου. Αντίστοιχα, για τους εκπαιδευτικούς, εάν το PCR βγει θετικό, τότε το κρούσμα απομονώνεται και θα εκδίδει κανονικά πιστοποιητικό. Εάν το rapid test βγει θετικό, πάλι απομονώνεται το κρούσμα, ωστόσο απαιτείται και θετικό PCR για να εκδοθεί το πιστοποιητικό νόσησης.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί