Όπως τόνισε στο MEGA ο Γιάννης Ιωαννίδης, καθηγητής Παθολογίας και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Stanford, η έξαρση της γρίπης ήταν αναπόφευκτη, επειδή είχε επικρατήσει ο κορωνοϊός και τα μέτρα που είχαν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς της COVID-19 είχαν καταστείλει άλλους ιούς, που επικρατούσαν μέχρι τότε.
«Όταν κάποιος προσπαθεί να περιορίσει τη φύση, εκείνη θα αντιδράσει και θα έχουμε κάποια έξαρση. Αρκετοί από τους ιούς που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή είναι ιοί που είχαν κατασταλεί στην κυκλοφορία τους στον πληθυσμό για δύο χρόνια. Ιδίως ο ιός της γρίπης και ο RSV ήταν συχνοί ιοί στην προπανδημική περίοδο. Τους κατέστειλε ο κορωνοϊός, άρα δεν υπήρχε θέση γι’ αυτούς», δήλωσε.
«Τα μέτρα που πήραμε ουσιαστικά τους «εξαφάνισαν», αλλά δεν μπορείς να τους εξαφανίσεις. Οι ιοί αυτοί κυκλοφορούν. Εφόσον δεν είχαν μολύνει εκτεταμένα για δύο χρόνια τον πληθυσμό θα το κάνουν τώρα», συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, δεν χρειάζεται πανικός, καθώς ο ιός της γρίπης δεν οδηγεί σε σοβαρή κλινική νόσο. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή για όσους είναι μεγάλης ηλικίας και έχουν προβλήματα υγείας, καθώς και στα μικρά παιδιά.
«Οι ιοί αυτοί κυκλοφορούν ευρύτατα, μολύνουν όλους και δημιουργούν προβλήματα σε κάποιους, τους οποίους πρέπει να προστατεύσουμε, αλλά δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη ροή της κοινωνίας», δήλωσε.
Η έξαρση της γρίπης θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία τόσο από τους ειδικούς όσο και από τον πληθυσμό.
«Δεν πρέπει να πανικοβληθούμε, θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία. Δεν πρέπει αν τρομοκρατήσουμε τον πληθυσμό», τόνισε ο κ. Ιωαννίδης.
freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ελευθέρα πάλη: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κουγιουμτσίδης
- Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια λίστα με ψώνια 3.500 ετών σε μια απροσδόκητη ανακάλυψη
- Έλον Μασκ εναντίον Βρετανίας! Θα γίνει κάτι στους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων;
- Συναγερμός στην Ινδία για την αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο – 17 νεκροί
- «Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο»: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου
- Στο Ντουμπάι οι γυναίκες νοιώθουν ασφαλείς να κυκλοφορούν μόνες τους το βράδυ, στη Δύση; vid
- Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν σε αποστολές πάνω από την Πολωνία
- Οι οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις με τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες – Εκτός λίστας η Ελλάδα
- Σχέδιο δέκα ημερών για την ευλογιά των προβάτων στην Ελλάδα – Τι συζητήθηκε
- Στη φυλακή ο 42χρονος που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό
Κύρια Θέματα

















