Σε αυτή την περιοχή της Ελλάδας η διάθεση των self tests γίνεται από τα σούπερ μάρκετ

Από σήμερα Πέμπτη (01/07) οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα μπορούν να προμηθεύονται ξανά self test από τα φαρμακεία.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, οι πολίτες θα μπορούν να παραλάβουν μέχρι και το Σάββατο (10/07) τέσσερα αυτοδιαγνωστικά τεστ για ολόκληρο τον Ιούλιο.
Δικαιούχοι είναι όλοι οι νέοι 18-30 ετών, εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή πΑΜΚΑ, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Από την πλευρά του, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανακοίνωσε ότι η λειτουργία του συστήματος διάθεσης self test θα ανασταλεί από το Σάββατο 3 Ιουλίου και ώρα 17:00 έως τη Δευτέρα 5 Ιουλίου και ώρα 08:00.
Οι φαρμακοποιοί παρακαλούν επίσης, για την ομαλή προμήθεια των δωρεάν self test και για την αποφυγή συνωστισμού, οι δικαιούχοι να παραλαμβάνουν τα self test κατά τις τακτικές ώρες λειτουργίας των φαρμακείων και όχι κατά τη διάρκεια της εφημερίας/διανυκτέρευσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες οι οποίοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, εξαιρούνται της υποχρέωσης αυτής, μετά το πέρας 14 ημερών από τον δεύτερο εμβολιασμό τους ή τον εμβολιασμό τους με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην Αχαΐα, η διάθεση των self-tests θα γίνεται συμπληρωματικά και από τα σούπερ μάρκετ της περιοχής. Την ίδια ώρατα φαρμακεία του νομού που επιθυμούν να τα διαθέτουν θα μπορούν να τα προμηθεύονται μέσω των φαρμακαποθηκών.

Τα καταστήματα των σούπερ μάρκετ από τα οποία μπορούν να προμηθεύονται οι πολίτες τα self test είναι τα εξής:

  • METRO
  • LIDL
  • ΓΑΛΑΞΙΑΣ
  • ΜΑΣΟΥΤΗΣ
  • ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Επίσης, self-test θα διατίθενται σε πολίτες σε 3 υποκατάστημα του Ομίλου ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, σε 9 υποκαταστήματα του Ομίλου ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, καθώς και στα 3 υποκαταστήματα του Ομίλου MARKETIN, οι διευθύνσεις των οποίων είναι οι εξής:

(sputniknews)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί