Σχετικά με την ευλογιά των πιθήκων ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε ότι αυτός είναι ένας ιός DNA και όχι RNA ιός και δεν είναι τόσο μεταδοτική ασθένεια όσο ο κορωνοϊός. Όπως είπε ο ιός από τον οποίο προέρχεται η ευλογιά των πιθήκων παθαίνει λιγότερες μεταλλάξεις και υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να δούμε πανδημία.
Αν δεν είχαμε περάσει τον κορωνοϊό αυτό θα συζητιόταν μόνο σε ιατρικά συνέδρια και περιοδικά, τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος
Παράλληλα, ανέφερε ότι η ευλογιά των πιθήκων είναι ανησυχητική μόνο για οργανισμούς που δεν έχουν ανεπτυγμένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως τα παιδιά.
Σχετικά με τον κορωνοϊό, είπε ότι οι υποπαραλλαγές 4 και 5 είναι πιο ανησυχητικές από την ευλογιά των πιθήκων.
Τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία στην καθημερινή ζωή και στα μέτρα προστασίας, ωστόσο τόνισε ότι είμαστε σε σαφή αποδρομή της πανδημίας, ενώ έχουμε και περισσότερα «όπλα» για να την αντιμετωπίσουμε.
Τέλος, ανέφερε ότι κατά την άποψή του η τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα πρέπει να είναι υποχρεωτική για όλους από τον Σεπτέμβρη.
(ant1news)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κι όμως ο εθνικός μας ύμνος υπάρχει στη ρωσική γλώσσα – ΒΙΝΤΕΟ
- Η απορία ενός Αμερικανού στην Ελλάδα! Τι του έκανε εντύπωση – ΒΙΝΤΕΟ
- Σύμβουλος Πούτιν: Οι ειρηνοποιοί θα επικρατήσουν
- Ποιοί ευνοούνται περισσότερο από τους πολέμους;
- Κλοπή 3 πινάκων από μουσείο κοντά στην Πάρμα της Ιταλίας
- Επιστήμονες ανακάλυψαν τεράστιο απολίθωμα δεινοσαύρου 66 εκατομμυρίων ετών – μαζί με το δέρμα του! (Photo)
- Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας από 1η Απριλίου – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- Επίθεση των Φρουρών της Επανάστασης σε βιομηχανία στο νότιο Ισραήλ
- Ανακαλύφθηκε άθικτο ελληνικό πλοίο 2.400 ετών στη Μαύρη Θάλασσα – Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ερευνητές (Photo)
- Περισσότεροι από 1.200 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο από την έναρξη του πολέμου









