Σ.Τσιόδρας: Αυτοί είναι 7 κανόνες προστασίας από τον κορωνοϊό (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι ειπώθηκε για την μάσκα...

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έδωσε επτά οδηγίες και συμβουλές για προστασία κατά του κορωνοϊού, κατά την μεταβατική περίοδο, σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού.

Όπως έχουμε πολλάκις γράψει στο el.gr, o κορωνοϊός δεν είναι «φονική πανδημία», ωστόσο είναι υπαρκτός και χρειάζεται προσοχή, ασχέτως αν με αφορμή αυτόν, επιβάλλουν μέτρα πρόγευσης δικτατορίας σε όλον τον πλανήτη.

«Τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μια αναμενόμενη χαλάρωση όλων μας. Χρειάζεται προσοχή», ανέφερε αρχικά ο κ. Τσιόδρας.

«Να συνεχίσουμε με υπεύθυνη συμπεριφορά και συνεχή καταγραφή των δεδομένων να προσπαθούμε να επανέλθουμε στη μερική κανονικότητα με κάποιους απλούς κανόνες υγιεινής και απόστασης που θα μας συντροφεύουν το επόμενο διάστημα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσιόδρας παρέθεσε τους επτά κανόνες προστασίας από τον κορωνοϊό:

  • Να αποφεύγουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), όταν αυτό είναι δυνατό και να προτιμούμε το ποδήλατο, το αυτοκίνητο ή και το περπάτημα.
  • Όταν χρησιμοποιούμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να το κάνουμε με τους κανόνες: Χρήση μάσκας και υγιεινή χεριών.
  • Η χρήση μάσκας να γίνεται με σωστό τρόπο: «Είδα κόσμο να χειρίζεται τη μάσκα με λάθος τρόπο, να είναι κάτω από το σαγόνι. Θα πρέπει να έχουμε σακουλάκι να βάζουμε τη μάσκα όταν δεν την χρησιμοποιούμε. Αν δεν τη χρησιμοποιούμε σωστά κάνει κακό και όχι καλό» δήλωσε ο κ. Τσιόδρας
  • Προσοχή στην υγιεινή των χεριών: Να αποφεύγουμε επαφές με αντικείμενα και επιφάνειες. Δεν χρειάζονται χειραψίες και αγκαλιές. Ό,τι ακουμπούμε, είναι δυνητικά μολυσμένο.
  • Οι κίνδυνος είναι μικρότερος σε εξωτερικούς χώρους, αλλά είναι πιθανός. Να αποφεύγουμε χώρους με συγχρωτισμό. «Οι λαοθάλασσες του Σαββατοκύριακου δείχνουν την ανάγκη κοινωνικής επαφής, αλλά και υποεκτίμηση της κατάστασης και άγνοια κινδύνου»
  • Να αποφεύγουμε τις επαφές με πολλά διαφορετικά άτομα. Να περιοριστούμε σε στενό, δικό μας κύκλο.
  • Συνεχίζουμε την επιτήρηση της υγείας μας για τα συμπτώματα σχετικά με τον κορωνοϊό. Όταν έχουμε πυρετό ή βήχα θα πρέπει να τα ελέγχουμε και να μιλάμε με τον γιατρό.

Δείτε από το 6.50:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί