• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ρώσος υπουργός Υγείας: “Αβάσιμη η κριτική από το εξωτερικό”- Σε 2 εβδομάδες η πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου (BINTEO)

Ρώσος υπουργός Υγείας: “Αβάσιμη η κριτική από το εξωτερικό”- Σε 2 εβδομάδες η πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου (BINTEO)

putin video vaccine
Το εμβόλιο, γνωστό ως «Sputnik-V» αναπτύχθηκε από το ερευνητικό κέντρο Gamaleya και η μαζική του παραγωγή έχει ήδη ξεκινήσει στο φαρμακευτικό εργοστάσιο της AFK Sistema Binnopharm.

Η συνολική παραγωγή του εμβολίου αναμένεται να φτάσει τις 500 εκατομμύρια δόσεις τους πρώτους 12 μήνες.

Όπως αναφέρει το sputnik.gr, ο Ρώσος υπουργός Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η πρώτη παρτίδα του πολυαναμενόμενου εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα παραχθεί και θα είναι έτοιμο για χρήση σε δύο εβδομάδες.

«Σήμερα, διεξάγονται οι δοκιμές ποιοτικού ελέγχου. Μέσα σε δύο εβδομάδες, η πρώτη παρτίδα του φαρμάκου θα κυκλοφορήσει και θα παραδοθεί για εμβολιασμό σε ομάδες γιατρών υψηλού κινδύνου».
Παράλληλα, τόνισε ότι ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός για όλους συμπεριλαμβανομένων των γιατρών, προσθέτοντας ότι έχει αναπτυχθεί μια ειδική εφαρμογή ανίχνευσης που θα επιτρέψει στους Ρώσους πολίτες να επιβεβαιώσουν την κατάσταση της υγείας τους. Η εφαρμογή θα παρακολουθεί επίσης πιθανές ανεπιθύμητες παρενέργειες του εμβολίου για όσους το έλαβαν.

Ο Μουράσκο είπε ότι το εμβόλιο θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για να καλύψει τη ζήτηση εντός της Ρωσίας, αλλά δεν αποκλείστηκε η εξαγωγή του.

Σημείωσε επίσης ότι η κριτική του εμβολίου από το εξωτερικό είναι αβάσιμη και προκαλείται από το φόβο του ανταγωνισμού.

Οι ρωσικές αρχές έχουν αναφέρει ότι το εμβόλιο του Gamaleya θα μπορούσε να παρέχει ανοσία έναντι του κορωνοϊού για έως και δύο χρόνια.

photo video screenshot