οι υπεύθυνοι δημόσιων σχολείων στο Σιάτλ των ΗΠΑ κατέθεσαν προσφυγή εναντίον των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το TikTok, κατηγορώντας τα ότι «πλήττουν» την ψυχική υγεία των νέων.
Η προσφυγή αυτή αφορά το Facebook και το Instagram, που ανήκουν στον όμιλο Meta, αλλά και το Snapchat, το YouTube και το κινεζικό TikTok, όπως και τη μητρική του εταιρεία ByteDance ή ακόμη τη Google και τη μητρική της Alphabet.
Οι υπεύθυνοι των δημόσιων σχολείων του Σιάτλ, που βρίσκεται στην πολιτεία Ουάσινγκτον, εξήγησαν ότι θέλουν «οι εταιρείες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να λογοδοτήσουν για το πλήγμα που έχουν επιφέρει στην κοινωνική, συναισθηματική και ψυχική υγεία των μαθητών μας», σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.
«Η αύξηση των αυτοκτονιών, των αποπειρών αυτοκτονίας και των επισκέψεων στα επείγοντα των νοσοκομείων λόγω ψυχικών προβλημάτων δεν είναι σύμπτωση (…) Η κρίση αυτή επιδεινωνόταν πριν την πανδημία και η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση προβλημάτων ψυχικής υγείας μεταξύ των νέων», πρόσθεσαν.
Στην προσφυγή τους, που κατατέθηκε την Παρασκευή, οι υπεύθυνοι κατηγορούν τις εταιρείες αυτές ότι θέλησαν να εκμεταλλευθούν «την ψυχολογία και τη νευροπαθολογία των χρηστών τους ώστε να περνούν ολοένα και περισσότερο χρόνο στις πλατφόρμες τους (…) δημιουργώντας μια κρίση ψυχικής υγείας στους νέους Αμερικανούς».
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ισραήλ διακόπτει τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα
- Βίντεο: Η στιγμή από τη μεγαλύτερη κλοπή του αιώνα στο Λούβρο
- Γνωρίστε την 101χρονη γυναίκα που εξακολουθεί να δουλεύει 6 ημέρες την εβδομάδα! vid
- Νέα επίθεση κατά σκάφους διακινητών ναρκωτικών ανακοίνωσε το Αμερικανικό Πεντάγωνο
- Ο Κυρ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει αύριο στη σύνοδο κορυφής της MED9 στη Σλοβενία
- Στο Ασκληπιείο της Κω ορκίστηκαν 40 αριστούχοι γιατροί από όλο τον κόσμο
- Τζόρτζια Μελόνι: “Η ημέρα εορτασμού του Χριστόφορου Κολόμβου ήρθε για να μείνει”,vid
- Μία τεράστιας σημασίας κίνηση που έγινε από την Κίνα
- Ο Ν. Ανδρουλάκης συνεχάρη τηλεφωνικά τον νέο Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ
- Ο Μ.Χαρακόπουλος στη χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά: Μια νέα ελπιδοφόρα εποχή
Κύρια Θέματα

















