Η κ. Παγώνη απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο και τόνισε πως: «Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μπορεί να κινδυνέψουν από την Όμικρον».
«Οι άνω των 60 που έχουν υποκείμενα νοσήματα να τρέξουν να εμβολιαστούν, γιατί η μετάλλαξη Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική. Οι ανεμβολίαστοι δε θα τη γλιτώσουν από την Όμικρον.
Και κάποιοι από αυτούς μπορεί να νοσηλευτούν σε απλές κλίνες, μπορεί να έχουν επιπλοκές και να μπουν σε ΜΕΘ» δήλωσε η Ματίνα Παγώνη. Έσπευσε να τονίσει πως αυτοί που έχουν απλά συμπτώματα είναι εμβολιασμένοι.
Σχετικά με τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας υποστήριξε πως δικαιολογούνται εξαιτίας του υψηλού αριθμού κρουσμάτων: «Όταν έχεις τόσα περιστατικά, δεν είναι δυνατόν να μη νοσηλευτούν, να μην κάνουν επιπλοκές και να μην έχουμε θανάτους. Αν είχαμε μικρότερο αριθμό κρουσμάτων θα ήταν διαφορετικά». Μάλιστα, εξήγησε ότι οι σκληροί δείκτες θα αρχίσουν να μειώνονται με πολύ αργούς ρυθμούς, ενώ η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων θα γίνει πιο εμφανής από τις 23-24 Ιανουαρίου.
Έκανε και…πρόβλεψη για το Πάσχα λέγοντας πως «θα το περάσουμε κανονικά στα χωριά μας».
(skai)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ντουμπάι: Drone του Ιράν χτύπησε δίπλα στο αμερικανικό προξενείο, ξέσπασε πυρκαγιά – Δείτε βίντεο
- Ο Χριστοδουλίδης ευχαρίστησε τον Μακρόν: “Κύπρος και Γαλλία συνδέονται με ισχυρή σχέση”
- Η Γαλλία θα στείλει μέσα αεράμυνας και φρεγάτα στην Κύπρο
- Νέα Μάκρη: Άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον διερχόμενου αυτοκινήτου – Φέρεται να ανήκει σε Τούρκο υπήκοο
- Νέες απειλές από το Ιράν: «Ακόμα δεν έχουμε χρησιμοποιήσει τα πλέον προηγμένα όπλα μας»
- Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος
- Λέρος: Ελεύθερος αφέθηκε ο 17χρονος που τραυμάτισε θανάσιμα τον πατέρα του κατά τη διάρκεια καβγά
- Α.Γεωργιάδης : Παράταση στη δωρεάν χορήγηση φαρμάκων για την παχυσαρκία σε ασθενείς που πάνε καλά
- Ιταλός ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν έχει εμπλακεί με κανέναν τρόπο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις»
- “Απολύτως ανόητη” η επίθεση των ΗΠΑ εν μέσω διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τον πρεσβευτή του Ιράν στον ΟΗΕ









