Προετοίμασε τους Αθηναίους ο Τσιόδρας, όλο και πιο κοντά σε νέα μέτρα η Αττική (vid)

Τι δήλωσε...

Με λίγα λόγια ο Σωτήρης Τσιόδρας χθες έδωσε το στίγμα για την κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Αττική και προετοίμασε τους Αθηναίους για αυτά που πιθανώς έρχονται.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας βρέθηκε στο γηροκομείο στον Αγιο Παντελεήμονα όπου νωρίτερα χθες, όπως μας λένε, εντοπίστηκαν 32 κρούσματα κορωνοϊού, σημαίνοντας συναγερμό στις Αρχές.

Μετά την επίσκεψή του, σε δηλώσεις του, δήλωσε πως η Αθήνα δεν πηγαίνει καλά σε ότι αφορά τον… κορωνοϊό, προετοιμάζοντας μάλλον την κατάσταση για τα μέτρα που έρχονται, μεταξύ αυτών και η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

«Η διασπορά σε τέτοιους χώρους που δεν δέχονται επισκεπτήριο συνήθως γίνεται από το προσωπικό. Η Αθήνα δεν πάει καλά όσον αφορά την πανδημία. Είναι μια κατάσταση που δεν θέλουμε να την ξαναδούμε και, δυστυχώς, συνεχίζουμε να τη βλέπουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας, ο οποίος χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης, όπου σε μικρό διάστημα τα κρούσματα μειώθηκαν αισθητά. «Στην Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήραν και η Θεσσαλονίκη πάει καλά», συμπλήρωσε.

Οι «ειδικοί» εξετάζουν ποια περαιτέρω μέτρα μπορούν να εφαρμοστούν από την άλλη εβδομάδα, όπως δηλώνουν.

Αυτά που εξετάζονται περισσότερο είναι:

  • Η καθολική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και όχι μόνο εκεί όπου επικρατούν συνθήκες συνωστισμού.
  • Η επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα.
  • Η περαιτέρω μείωση του ωραρίου των εστιατορίων και μπαρ. Να κλείνουν στις 22.00
  • Η καθιέρωση ειδικού ωραρίου για την προσέλευση ατόμων άνω των 65 ετών και μελών ευπαθών ομάδων στα σούπερ μάρκετ, ώστε να είναι αποτελεσματικότερη η προστασία τους.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί