• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Ιωαννίδη: «Τυφλή λύση το Lockdown, χειροτερεύει τα πράγματα» – ΒΙΝΤΕΟ

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Ιωαννίδη: «Τυφλή λύση το Lockdown, χειροτερεύει τα πράγματα» – ΒΙΝΤΕΟ

iwannidis_mega
Γιατί δεν εισακούει αυτόν τον επιστήμονα η κυβέρνηση;;; Δείτε τι δήλωσε στο MEGA:

Κατά της επιβολής lockdown τάχθηκε εκ νέου ο καθηγητής Παθολογίας, Επιδημιολογίας και πληθυσμιακής υγείας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, στις ΗΠΑ, Τζον Ιωαννίδης.

Ο κ. Ιωαννίδης, μιλώντας στο MEGA, χαρακτήρισε την μέτρηση των κρουσμάτων «επίπλαστο μέτρο» και την επιβολή του lockdown ως «τυφλή λύση».

Τάχθηκε ενάντια στην επιβολή lockdown ως μέθοδο ανάσχεσης του ιού, εξηγώντας πως όταν μπαίνει κάποιος στον φαύλο κύκλο του lockdown, δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση ότι σε 15-20 μέρες θα ξανά ανοίξει και αναφερόμενος και στην σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχολογία των πολιτών.

«Το lockdown είναι τυφλή λύση και έχεις πάρα πολλές αρνητικές συνέπειες. Όχι μόνο στην οικονομία και στην κοινωνία, αλλά και στην Υγεία. Έχει πολλές αρνητικές συνέπειες σε όλα τα άλλα νοσήματα, πέρα από τον κορονοϊό. Το lockdown δεν πετυχαίνει κάτι περισσότερο από όσα μπορούμε να πετύχουμε με άλλα στοχευμένα μέτρα, και πιθανόν χειροτερεύει τα πράγματα» σημείωσε.

«Όταν κάνουμε lockdown, ποτέ δεν είναι πλήρες lockdown. Ένα 50% του πληθυσμού εργάζεται σε απαραίτητες εργασίες, δουλεύει, κινείται, θα γυρίσει σπίτι του και ενδεχομένως να μολύνει και ευάλωτες ομάδες. Όταν μπαίνει κάποιος στον φαύλο κύκλο του lockdown δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση ότι σε 15-20 μέρες θα ξανά ανοίξει» προσέθεσε.

Επιπλέον, όπως γνωστοποίησε, κατά την διάρκεια του πρώτου lockdown, το 50% του πληθυσμού ανέπτυξε άγχος ή κατάθλιψη, ενώ ένα 25% των ανθρώπων 18-24 χρονών είχαν αυτοκτονικές διαθέσεις.

«Ακόμα και αν δεν αυτοκτονήσουν, θα βρίσκονται σε μια κατάσταση μόνιμης δυσλειτουργίας ψυχικής και κοινωνικής», υπογράμμισε.

Δείτε: