Πρέπει να βάζουμε αλάτι στα γλυκά;

Πώς επηρεάζει το αλάτι το μείγμα ή τη ζύμη των γλυκών;


Αν φτιάχνετε γλυκά ή σας αρέσει να βλέπετε συνταγές στο διαδίκτυο θα έχετε παρατηρήσει πώς συνιστάται η προσθήκη μιας πρέζας αλατιού.

«Μα αλάτι σε συνταγή για γλυκό;», πιθανόν να αναρωτηθείτε.

Κι όμως, η πραγματικότητα είναι ότι μια μικρή ποσότητα αλατιού μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Γιατί πρέπει να βάζετε αλάτι σε διάφορα γλυκά
Σε αντίθεση με τη μαγειρική, η ζαχαροπλαστική θέλει ακρίβεια. Για να πετύχει το γλυκό, τα υλικά πρέπει να είναι στις αναγραφόμενες ποσότητες και στην κατάλληλη θερμοκρασία. Έτσι, λοιπόν, όταν η συνταγή λέει μια πρέζα αλάτι, τότε για να πετύχετε την ιδανική γεύση, δεν θα πρέπει να είναι περισσότερη ή μικρότερη η ποσότητα.


Πρώτα απ ‘όλα, το αλάτι δρα ως διογκωτικό, μαζί με το μπέικιν πάουντερ, εάν χρησιμοποιείτε κανονικό λευκό αλεύρι.

Δεύτερον, το αλάτι κάνει τη γεύση πιο πλούσια και ειδικά της σοκολάτας. Επίσης, βοηθά ορισμένα συστατικά να απελευθερώσουν τη γεύση τους και παράλληλα μειώνει την ένταση της πικρής γεύσης κάποιων συστατικών.

Η ποσότητα του αλατιού εξαρτάται και από άλλα συστατικά. Για παράδειγμα, στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε βούτυρο και είναι αλατισμένο μπορεί να θέλετε να μειώσετε ακόμη περισσότερο την ποσότητα αλατιού.

Σε αυτή την περίπτωση η ποσότητα του αλατιού μπορεί να είναι περίπου 1/2 κουταλάκι του γλυκού ή 2,5 ml. Αν πάλι χρησιμοποιείτε ανάλατο βούτυρο, μπορείτε ακόμη και να αυξήσετε το αλάτι σε 1 κουταλάκι του γλυκού, που είναι 5 ml.


Αλάτι στη ζύμη

Το αλάτι στη ζύμη τη βοηθά να φουσκώσει και να διατηρήσει τον όγκο της. Στην πράξη συγκρατεί το απότομο φούσκωμα με αποτέλεσμα να γίνεται πιο φουσκωτή, αφράτη και μαλακή η ζύμη εσωτερικά.

(Με πληροφορίες από mothersblog. gr – mydearkitcheninhelsinki. com / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί