ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αφότου ζήτησε λεπτομερείς πληροφορίες από το Πεκίνο.
“Οι κινεζικές αρχές δήλωσαν ότι δεν έχει ανιχνευθεί κανένα νέο ή ασυνήθιστο παθογόνο, ούτε ασυνήθιστες κλινικές ενδείξεις, συμπεριλαμβανομένου του Πεκίνου και της Λιαονίνγκ, αλλά μόνο η γενική αύξηση του αριθμού κρουσμάτων αναπνευστικών ασθενειών που οφείλονται σε γνωστά παθογόνα”, δήλωσε ο ΠΟΥ σε δελτίο Τύπου.
Από τα μέσα Οκτωβρίου, ο ΠΟΥ μελετά τα δεδομένα των κινεζικών συστημάτων παρακολούθησης που δείχνουν σημαντική αύξηση των αναπνευστικών ασθενειών μεταξύ των παιδιών στη βόρεια Κίνα.
Ανέφερε ότι είχε υποβάλει επίσημο αίτημα στο Πεκίνο για περισσότερα στοιχεία, αλλά η κινεζική κυβέρνηση δεν έκανε κανένα επίσημο σχόλιο σήμερα.
Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι οργανώθηκε τηλεδιάσκεψη σήμερα με το Κινεζικό κέντρο ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων και το Νοσοκομείο Παίδων του Πεκίνου, με τη βοήθεια της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά στον κινεζικό λαό να τηρεί τα “μέτρα που στοχεύουν στη μείωση του κινδύνου αναπνευστικής νόσου”.
Συνιστάται ήδη κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 και γενικότερα κατά τη διάρκεια των επιδημιών, ο εμβολιασμός, η απομάκρυνση από τους ασθενείς, η απομόνωση σε περίπτωση συμπτωμάτων, η διενέργεια τεστ και η περίθαλψη εάν χρειαστεί, όπως και η χρήση μάσκας.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους στις 13 Νοεμβρίου, οι κινεζικές αρχές απέδωσαν αυτή την αύξηση των αναπνευστικών ασθενειών στην εγκατάλειψη φέτος των υγειονομικών περιορισμών κατά της Covid και στην κυκλοφορία γνωστών παθογόνων παραγόντων.
(απεμπε-απεμπε-EPA photo)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 30χρονος που απείλησε με ψαροντούφεκο τους γονείς του
 - Κάλας: «Στόχος να μπει η Ουκρανία στην Ε.Ε. μέχρι το 2030», vid
 - Επίδομα Θέρμανσης: Ξεκινούν τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου οι αιτήσεις – Τα κριτήρια και οι ημερομηνίες πληρωμών
 - Κικίλιας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν μπορεί κανείς να κρυφτεί πίσω από καμία κομματική σημαία
 - Μεντβέντεφ: Αυτό είναι το θεμέλιο για τη μελλοντική νίκη της Ρωσίας, vid
 - Ν. Κορέα: Περίπου 10.000 Bορειοκορεάτες στρατιώτες βρίσκονται αναπτυγμένοι κοντά στα ρωσοουκρανικά σύνορα
 - Βεντέτες-Προαναγγέλλει μέτρα για τα όπλα ο Χρυσοχοΐδης: «Παραείναι χαλαρή η νομοθεσία»
 - Χανιά: Θρήνος στην κηδεία της 56χρονης που έχασε τη ζωή της στα Βορίζια Ηρακλείου
 - Απεικόνισαν τον Ζελένσκι ως… «θύμα των ΗΠΑ», video
 - “Ανακαλύπτοντας το ελληνικό κρασί”: Στη Φλωρεντία το τέταρτο Greek Wine Day, με τη συμμετοχή 54 οινοποιείων
 
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					








