Πως η Ελλάδα κατάφερε να «φρενάρει» την εξάπλωση του Covid-19

Όλοι πλέον συνηγορούν πως η χώρα μας έδρασε πολύ πιο γρήγορα από τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ευχαρίστησε για την ανταπόκρισή τους την πλειονότητα των πολιτών που εφαρμόζει τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, αλλά και τους πολλούς εθελοντές, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός».

Τόνισε ότι «η κυβέρνηση εντείνει τη δράση της στους άξονες που όρισε από την αρχή: ανάσχεση της διασποράς του ιού, ενίσχυση του συστήματος υγείας και στήριξη της οικονομίας και βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών»

Επεσήμανε πως «χωρίς τα αυστηρά μέτρα θα ζούσαμε δραματικές στιγμές» και υπογράμμισε πως «με τα μέτρα που πήραμε φρενάραμε τον ιό. Ας διαφυλάξουμε αυτό που κερδίσαμε. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε».

Την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου επιβεβαιώνουν τα συγκριτικά γραφήματα για την πορεία της πανδημίας σε κράτη που έχουν πάνω-κάτω ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά είναι τα δύο γραφήματα που αποτυπώνουν την πορεία κρουσμάτων και θανάτων από τις 26 Φεβρουαρίου έως χθες Κυριακή 5 Απριλίου.

Ο αριθμός κρουσμάτων και θανάτων άλλων ευρωπαϊκών κρατών όπως η Πορτογαλία σε πολλές περιπτώσεις είναι 10πλάσιος σε σχέση με τους αριθμούς της Ελλάδας.

Αυτά τα στοιχεία σε συνδασμό με τις εκτιμήσεις επιστημόνων για την «κορυφή της καμπύλης των κρουσμάτων» που αγγίζει η Ελλάδα, δείχνουν πως η χώρα μας μπορεί να ελπίζει σε σταδιακή άρση των μέτρων απαγόρευσης ήδη από τις αρχές Μαϊου:

(parapolitika)
(parapolitika)

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί