Ποιοι είναι οι χειρότεροι ιοί του χειμώνα και πώς να τους αποφύγεις

Ο χειμώνας είναι η εποχή κατά την οποία διάφορα μικρόβια και ιοί απειλούν την υγεία μας. Mάθετε ποια είναι αυτά και πώς να τα αποφύγετε.

Τα συνήθη συμπτώματα που προκαλούν αυτοί οι ιοί είναι μπούκωμα, καταρροή, βήχας και πυρετός. Αν δεν υπάρξουν επιπλοκές (π.χ. επιμολύνσεις, πνευμονία, βρογχίτιδα, καρδιακές αλλοιώσεις, αναπνευστική ανεπάρκεια), υποχωρούν, όταν η λοίμωξη κάνει τον κύκλο της – δηλαδή σε τρεις έως πέντε ημέρες.

Δεν είναι εύκολο να διακρίνει κάποιος τη διαφορά, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις η συμπτωματολογία είναι σχεδόν ίδια. Ορισμένες φορές μόνο η ιατρική εξέταση μπορεί να εγγυηθεί τη διάγνωση.

Συνηθέστερα πάντως στην τυπική περίπτωση της γρίπης χωρίς επιπλοκές ο πυρετός εμφανίζει – σε σύγκριση με το απλό κρυολόγημα – ταχύτερη άνοδο το πρώτο 24ωρο, ενώ συνοδεύεται και από διάχυτα συστηματικά συμπτώματα, όπως πόνους στο σώμα, ατονία, κακουχία. Η διάρκεια των συμπτωμάτων δεν υπερβαίνει το τετραήμερο.

Η πρόληψη επιτυγχάνεται με γενικά και ειδικά μέτρα. Δεδομένου ότι οι λοιμώξεις μεταδίδονται με σταγονίδια, είναι καλό:

Να πλένουμε συχνά και καλά τα χέρια μας. Να αερίζουμε επαρκώς τους χώρους της κατοικίας και της εργασίας. Να αποφεύγουμε τα μέρη όπου υπάρχει μεγάλος συνωστισμός. Να φροντίζουμε να διατηρούμε σε καλή κατάσταση το αμυντικό σύστημα του οργανισμού κι αυτό επιτυγχάνεται με τη σωστή διατροφή.

πληροφορίες ratpack/ pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί