Ποιο όριο ημερησίων κρουσμάτων μπορεί να επαναφέρει το lockdown (ΒΙΝΤΕΟ)

Από Δευτέρα ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού, θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς θα κρίνει την πορεία των μέτρων. Η καθημερινή ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα, αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς οδεύουμε προς την έξοδο από την καραντίνα. Η πορεία των καθημερινών κρουσμάτων, θα κρίνει και την πορεία της άρσης των περιοριστικών μέτρων και το αν […]

Από Δευτέρα ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού, θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς θα κρίνει την πορεία των μέτρων.

Η καθημερινή ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα, αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς οδεύουμε προς την έξοδο από την καραντίνα.

Η πορεία των καθημερινών κρουσμάτων, θα κρίνει και την πορεία της άρσης των περιοριστικών μέτρων και το αν αυτή θα συνεχιστεί, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ανακοινώθηκε την Τρίτη.

Αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξει έξαρση, τότε θα συνεχίσουμε κανονικά κι ενδεχομένως να δούμε κάποια καταστήματα να ανοίγουν νωρίτερα.

Αν όμως όχι, τότε ενδεχομένως να έχουμε επαναφορά του lockdown σε συγκεκριμένες περιοχές.

Συνεπώς από τα νούμερα που θα ανακοινώνει ο Σωτήρης Τσιόδρας θα εξαρτώνται πολλά για το μέλλον.

Πότε θα πρέπει να ανησυχούμε;

Την απάντηση έδωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως είπε ο καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής & Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ: «Αν κινούμαστε κάτω από 50 είναι πολύ καλό όριο. Θα πρέπει να μας ανησυχήσει αν πχ εμφανιστούν 100 ορφανά κρούσματα» και συμπλήρωσε πως «Αν κρατήσουμε την επιδημία κάτω από 1, η επιδημία θα σβήσει», εννοώντας τον δείκτη R0 που αφορά το πόσους μπορεί να κολλήσει κάποιος που είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Τέλος, αναφορικά με το πότε θα έχουμε σαφή εικόνα, είπε: «Γύρω στις 18 Μαίου θα ξέρουμε τι γίνεται σε σχέση με το πρώτο βήμα άρσης του lockdown».

photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί