Ποιό Ισραήλ και ποιό Ηνωμένο Βασίλειο; Αυτή είναι η χώρα με την μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη, ΑΛΛΑ με αυξημένα κρούσματα

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) ξεπέρασαν τις Σεϋχέλλες σε ποσοστό εμβολιασμού επί του πληθυσμού και πλέον σύμφωνα με το Bloomberg είναι η πιο εμβολιασμένη χώρα στον κόσμο.


Οι Αρχές της χώρας έχουν μέχρι στιγμής χορηγήσει 15,5 εκατομμύρια δόσεις που έχουν καλύψει το 72,1% του πληθυσμού. Οι Σεϋχέλλες από την πλευρά τους έχουν χορηγήσει αρκετές δόσεις για να καλύψουν το 71,7% του πληθυσμού αν και αυτός συνολικά λιγότερος από 100.000 πολίτες.

Ωστόσο, τα κρούσματα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παραμένουν αυξημένα.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ αύξησαν το επίπεδο ρίσκου μιας επίσκεψης στη χώρα κατατάσσοντάς την στο «πολύ υψηλό επίπεδο» κινδύνου. Παράλληλα, η Σαουδική απαγόρευσε προσωρινά τα ταξίδια στη χώρα ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο την έχει κατατάξει στον «κόκκινο κατάλογο» για ταξίδια από τον Ιανουάριο.

Αν και τα καθημερινά κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται είναι γύρω στα 2.000, αξίζει να σημειωθεί ότι τα ΗΑΕ έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από τον ιό στον κόσμο.
Υπενθυμίζεται ότι τα Αραβικά Εμιράτα ενέκριναν το εμβόλιο της Moderna την Κυριακή, ενώ διατίθενται επίσης στη χώρα αυτά της Pfizer και της AstraZeneca.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί