Ποιές ελευθερίες; Σκέψεις για επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας

Ειδικοί και πολιτικοί είναι απογοητευμένοι από την απειθαρχία των πολιτών.

Η χρήση μάσκας απασχόλησε την Επιτροπή των ειδικών στην συνεδρίαση τους την Πέμπτη.

Μπορεί εδώ και λίγες μέρες έχουμε πετάξει τις μάσκες στους εξωτερικούς και μόνο όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός αλλά αυτό ίσως αλλάξει καθώς οι ειδικοί βλέπουν μια χαλάρωση του συγκεκριμένου μέτρου από τους πολίτες.

Σύμφωνα με το Eleftherostypos.gr οι ειδικοί βλέπουν πως οι πολίτες δεν φορούν την μάσκα τους τόσο στους χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός όσο και στους εσωτερικούς κλειστούς χώρους.

Παρατηρήθηκε το φαινόμενο να έχει καταργηθεί και έτσι λοιπόν η κ. Παπαευαγγγάλου το απόγευμα της Πέμπτης στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορονοιού στην Ελλάδα θα τονίσει την αυστηρή σύσταση για την χρήση της μάσκας.

Η ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε και είναι σε ισχύει από τις 24 Ιουνίου 2021 με την απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.39151/23.6.2021 που τροποποιεί την ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.38197/18.6.2021 αναφορικά με τη μη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους όπου δεν παρατηρείται συνωστισμός και το άρθρο 2 της ως άνω ΚΥΑ αντικαθίσταται ως εξής:
«Άρθρο 2
Υποχρέωση χρήσης μάσκας

  1. Υπό την επιφύλαξη τυχόν ειδικότερων διατάξεων, επιβάλλεται η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας, σε όλη την επικράτεια:

α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου,

β) σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός.

  1. Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας κατά την παρ. 1 εξαιρούνται:

α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και

β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών.».

(φωτο: unsplash)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί