Ποια πλευρά του αλουμινόχαρτου πρέπει να χρησιμοποιούμε; Τη γυαλιστερή ή την ματ;

Το αλουμινόχαρτο είναι ένα απαραίτητο υλικό για την κουζίνα.

Πέρα από το ότι είναι εξαιρετικό για να διατηρείτε φρέσκα τα τρόφιμα που αποθηκεύετε, είναι επίσης ο τέλειος τρόπος για να απαλλαγείτε από τη βρωμιά στο φούρνο σας, καθώς μπορεί να κάνει τη σχάρα σας γυαλιστερή και καθαρή.

Πολλοί όμως αναρωτιούνται ποια πλευρά του αλουμινόχαρτου είναι η “σωστή” για χρήση: η γυαλιστερή ή η θαμπή; Η διαφορά οφείλεται στη διαδικασία παραγωγής του. Το δεδομένο είναι ότι και οι δύο επιφάνειες του αλουμινόχαρτου είναι λειτουργικές.

Πώς το αλουμινόχαρτο αποκτά μια γυαλιστερή και θαμπή επιφάνεια
Τα φύλλα αλουμινίου δημιουργούνται με τη μέθοδο της συμπίεσης περνώντας ανάμεσα από κυλίνδρους. Έτσι η μία πλευρά ακουμπά πάνω στους κυλίνδρους, ενώ η άλλη τυλίγεται σε ρολό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η πλευρά που έρχεται περισσότερο σε επαφή με τους κυλίνδρους να έχει πιο λεία και γυαλιστερή επιφάνεια. Αυτός είναι ο λόγος που το αλουμινόχαρτο έχει δύο πλευρές.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος χρήσης του αλουμινόχαρτου όταν μαγειρεύετε. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το αλουμινόχαρτο απ’ όποια πλευρά θέλετε και η απόδοση του θα είναι η ίδια. Επίσης, δεν υπάρχει καμία διαφορά ως προς το ψήσιμο και επομένως μπορούν να χρησιμοποιούνται εξίσου και οι δύο πλευρές με τον ίδιο τρόπο.

Είναι πράγματι το αλουμινόχαρτο κατασκευασμένο από αλουμίνιο;
Το αλουμινόχαρτο αποτελείται από 98,5% αλουμίνιο, με το υπόλοιπο να είναι σίδηρος και πυρίτιο για αντοχή, σύμφωνα με το USDA (Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών).

Το αλουμίνιο είναι ένας αγωγός που παγιδεύει τη θερμότητα. Έτσι όταν τυλίγετε το φαγητό σας σε αλουμινόχαρτο, η θερμότητα του διατηρείται και με αυτό τον τρόπο παραμένει ζεστό για περισσότερο χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι το αλουμινόχαρτο συνήθως δεν ζεσταίνεται, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείτε να το αφαιρέσετε από το φούρνο χωρίς να κάψετε τα χέρια σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο για το καπάκι της κατσαρόλας ή στο φούρνο ως ένας εύκολος τρόπος για να καλύψετε τα τρόφιμα και να μην στεγνώσουν.

Απλώς να θυμάστε ότι το αλουμίνιο είναι μέταλλο, επομένως θα πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί εάν το βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων, καθώς υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς.

(με πληροφορίες από enikos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί