ΠΟΕΔΗΝ: Να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι για τους εμβολιασμούς – μαϊμού

«Δεν βοηθάει η ισοπέδωση που γίνεται επ’ αφορμή των κακουργηματικών πράξεων μιας υπαλλήλου στο κέντρο υγείας Παλαμά», στην Καρδίτσα,

όπου διοικητική υπάλληλος φέρεται να έμπαινε στο ηλεκτρονικό σύστημα και να βεβαίωνε εμβολιασμούς πολιτών που δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ στο εμβολιαστικό κέντρο, αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σε γραπτή δήλωσή του για το περιστατικό.

Ο κ. Γιαννάκος υπογραμμίζει πως «δεν επιτρέπεται να συκοφαντούνται οι συνάδελφοι του κέντρου υγείας Παλαμά με έωλα επιχειρήματα», ενώ σε σχέση με το συμβάν καθ’εαυτό, επισημαίνει τα εξής:

«Από τον Γενάρη το Κ.Υ. αυτό ανέπτυξε τρείς εμβολιαστικές γραμμές το πρωί και δύο το απόγευμα με εμβόλια της Pfizer. Εμβολιάζονταν καθημερινά περί τα 400 άτομα.

Επειδή Pfizer στην ευρύτερη περιοχή έκανε μόνο το νοσοκομείο και το κέντρο υγείας Παλαμά προσέρχονταν για εμβολιασμό και από άλλες τη περιοχές ακόμη και από 100 χιλιόμετρα μακριά.

Άρα τι σχέση έχουν οι συγκρίσεις του αριθμού των εμβολιασμών με τον πληθυσμό της περιοχής του Παλαμά;

Εδώ στα νησιά έχουμε εμβολιασμούς πέντε φορές πάνω από τους μόνιμους κατοίκους. Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάνανε “μαϊμού εμβολιασμούς”;

Γνωρίζουμε ότι χιλιάδες δήλωσαν άλλες διευθύνσεις για να εμβολιασθούν με το εμβόλιο της αρεσκείας τους».

Από την άλλη, «πράγματι στο κέντρο υγείας Παλαμά μία υπάλληλος τις δόσεις που περίσσευαν και καταστρέφονται στο τέλος της ημέρας τις χρέωνε “μαϊμού” σε άτομα που είχε συνεννοηθεί και είχαν κλεισμένα ραντεβού χωρίς να εμφανισθούν για εμβολιασμό. Μάλιστα συμπλήρωνε και ιστορικό για τους μαϊμού εμβολιαζόμενους το οποίο παίρνει ο γιατρός του εμβολιαστικού κέντρου εξετάζοντας τα άτομα πριν τον εμβολιασμό χωρίς την υπογραφή του.

Αυτά όμως πριν 10 ημέρες έγιναν αντιληπτά γιατί φάνηκε ότι εμβολιασθηκαν δύο άτομα που είχαν κλείσει ραντεβού, τους έψαχναν, αλλά ήταν άφαντοι».

Ωστόσο, «δεν μπορεί να αμαυρώνεται γι’ αυτό το μεμονωμένο περιστατικό η προσπάθεια συναδέλφων που πραγματοποίησαν 6 εκατομμύρια εμβολιασμούς», επαναλαμβάνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Μεμονωμένα περιστατικά έρχονται στο φως ακριβώς γιατί η διαδικασία τριπλοτσεκάρεται και υπάρχουν πολλά μάτια συναδέλφων που παρακολουθούν», σημειώνει ακόμη ο συνδικαλιστής, ο οποίος ζητά να «τιμωρηθούν αυστηρά όποιοι αποδειχθούν ότι εμπλέκονται με τους “μαϊμού εμβολιασμούς” στο Παλαμά και αλλού».

«Δεν δεχόμαστε από κανέναν σπίλωση της προσπάθειας μας. Δεν έχουν θέση ανάμεσά μας τέτοιοι υπάλληλοι», υποστηρίζει.

Καταλήγοντας, ο κ. Γιαννάκος αναφέρει πως «το μείζον πρόβλημα σήμερα», πάντως, «είναι ότι το κέντρο υγείας Παλαμά έκανε 400 εμβολιασμούς ημερησίως και τώρα 40. Δεν φαίνεται ότι βοήθησε στην εκτόξευση των εμβολιασμών το μήνυμα της υποχρεωτικότητας, της αναστολής εργασίας χωρίς ευρώ μισθό των υγειονομικών,
που εν τέλει έχουν μακράν το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμών από κάθε επαγγελματική ομάδα».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί