• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πιο πολύ! 6 δόσεις ανά φιαλίδιο στο εμβόλιο επέτρεψε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων

Πιο πολύ! 6 δόσεις ανά φιαλίδιο στο εμβόλιο επέτρεψε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων

vaccine pexels2
Το «ok», ούτως ώστε να αυξηθούν οι δόσεις ανά φιαλίδιο του εμβολίου για τον κορωνοϊό, έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA)

Έτσι εξοικονομεί στην ουσία δόσεις και αυξάνει τις δυνατότητες εμβολιασμού.

Το «πράσινο φως» για τη χρησιμοποίηση έξι δόσεων ανά φιαλίδιο του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τον κορωνοϊό, άναψε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).
Πρόκειται, συγκεκριμένα, για μία επιπλέον δόση, κάτι που σημαίνει ότι θα αυξηθεί και ο αριθμός των διαθέσιμων εμβολίων και κατά συνέπεια οι δυνατότητες εμβολιασμού του πληθυσμού, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε έλλειψη.

«Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του EMA συνιστά την επικαιροποίηση των πληροφοριών για το προϊόν Comirnaty για να διευκρινίσει ότι κάθε φιαλίδιο περιέχει έξι δόσεις του εμβολίου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, η Κομισιόν προχωρά στην επέκταση του συμβολαίου με την Pfizer/ΒιοΝtech, εξασφαλίζοντας 300.000.000 επιπλέον δόσεις.

Εν τω μεταξύ και μένοντας στο «μέτωπο» των εμβολιασμών, οι Αρχές της Βρετανίας ενέκριναν σήμερα τη χρήση του εμβολίου της Moderna κατά του κορονοϊού.

Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά εμβόλιο, μετά από αυτά των Pfizer και AstraZeneca, που λαμβάνει το «ok» για χρήση στη Βρετανία.

sputnik/ photo pexels