Πέθανε το 4χρονο παιδί-σύμβολο της ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗΣ καμπάνιας της Αργεντινής

Ποιά η αιτία σύμφωνα με το νοσοκομείο

Ο Santino Godoy Blanco , πρωταγωνιστής της εκστρατείας του Υπουργείου Υγείας της Αργεντινής για την προώθηση του εμβολιασμού σε εθνικό επίπεδο, πέθανε στο Δημοτικό Νοσοκομείο Larcade στο San Miguel από αμφοτερόπλευρη πνευμονία. Η θλιβερή είδηση ​​αποκάλυψε και λεπτομέρειες που εξέθεσαν το σύστημα υγείας της χώρας.

Η οικογένεια του Σαντίνο καταγγέλλει ότι υπήρξε κακή πρακτική στο νοσοκομείο αφού πριν πεθάνει είχαν ειδοποιηθεί για δύο λανθασμένες και διαφορετικές διαγνώσεις.

Το τετράχρονο αγοράκι πέθανε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου αφού προσήλθε τρεις συνεχόμενες φορές στο Δημοτικό Νοσοκομείο Λάρκας όπου δεν μπόρεσαν ποτέ να βρουν τη σχετική διάγνωση για το τι συνέβαινε με τον Σαντίνο.

Πριν από το θάνατό του, διενεργήθηκε αυτοψία που αποκάλυψε ότι πέθανε από αμφοτερόπλευρη πνευμονία , συμπέρασμα αντίθετο με αυτό που είχε ειδοποιηθεί η οικογένεια πριν από μέρες.

Η υπόθεση αφέθηκε στα χέρια του εισαγγελέα Rubén Moreno. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο Santino είχε συμμετάσχει στην εθνική εκστρατεία για την ενθάρρυνση του παιδικού εμβολιασμού κατά της ιλαράς, της ερυθράς, της παρωτίτιδας και της πολιομυελίτιδας για παιδιά μεταξύ 13 μηνών και 4 ετών.

photo twitter

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί