• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παρέμβαση Μόσιαλου για τη σχέση εμβολίων mRNA και ανδρικής γονιμότητας

Παρέμβαση Μόσιαλου για τη σχέση εμβολίων mRNA και ανδρικής γονιμότητας

Έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει ότι δεν σχετίζεται ο εμβολιασμός με εμβόλια mRNA, όπως είναι αυτά της Pfizer/BionTech και της Moderna, με την ανδρική γονιμότητα.


Η σχετική δημοσίευση έγινε στο ιατρικό περιοδικό Journal of American Medical Association (JAMA), όπου οι ερευνητές μελέτησαν 45 άντρες 18 έως 35 ετών, που έδωσαν δείγμα σπέρματος πριν κάνουν το mRNA εμβόλιο ενώ έδωσαν ξανά σπέρμα 75 ημέρες μετά τη χορήγησή του. Η ανάλυση του σπέρματος έδειξε ότι δεν υπήρξε καμία ποιοτική διαφορά μετά τη χορήγηση του εμβολίου.

Ο Ηλίας Μόσιαλος, επικαλείται την συγκεκριμένη έρευνα σε ανάρτησή του στο Facebook, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρόκειται για ακόμα μία μελέτη «που καταρρίπτει τους μύθους των αντιεμβολιαστών γιατί τις “επιπτώσεις” των εμβολίων στη γονιμότητα».

Όπως σημειώνει ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), «45 άντρες έδωσαν δείγμα σπέρματος πριν κάνουν το mRNA εμβόλιο και έδωσαν ξανά 75 ημέρες μετά τη χορήγηση του εμβολίου. Η ανάλυση του σπέρματος έδειξε ότι δεν υπήρξε καμία ποιοτική διαφορά μετά τη χορήγηση του εμβολίου».

(φωτο: eurokinissi)