Παραλίγο να της στοιχίσει ακριβά η vegan διατροφή της – Δηλώνει ότι το κρέας της έσωσε τη ζωή

Ήταν vegan, τώρα όμως λέει ότι το να τρώει ξανά κρέας είναι κάτι της έσωσε τη ζωή.

Η Kai-Lee Worsley υιοθέτησε μια αυστηρή δίαιτα χωρίς ζωικά προϊόντα αφού έζησε με vegans. Μετακόμισε από τον Καναδά στη Δυτική Ακτή το 2016. Όμως, έξι μήνες μετά, άρχισε να αισθάνεται άρρωστη και τα μαλλιά της ξεκίνησαν να πέφτουν. Τα νύχια της έγιναν εύθραυστα και με δυσκολία μπορούσε να σταθεί όρθια.

«Ήμουν εξαιρετικά κουρασμένη όλη την ώρα. Δεν μπορούσα να κάνω συνεκτικές σκέψεις», δήλωσε στο South West News Service. «Απλώς ξάπλωνα στο κρεβάτι πολλές φορές την εβδομάδα και θα περνούσα όλη την ημέρα στο κρεβάτι αν μπορούσα».

Παρόλα αυτά, η Worsley συνέχισε τη χορτοφαγική διατροφή μέχρι τον Ιούνιο του 2019. Όταν όμως τα συμπτώματά της δεν υποχώρησαν, τότε επέστρεψε στην κατανάλωση ζωικών προϊόντων.

Η επιστροφή στην κατανάλωση κρέατος, όπως είπε, είχε ως αποτέλεσμα τη βελτίωση της υγείας της.

«Εάν έχετε μια αυστηρή χορτοφαγική διατροφή, είναι πολύ δύσκολο να συμπληρώσετε αρκετά από όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες που χρειάζεστε για να είστε δυνατοί και υγιείς», όπως δήλωσε ο Dr. James O’Keefe, καρδιολόγος στο Saint Luke’s.

Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων και λιπαρών κρεάτων μπορεί επίσης να είναι αρνητική για την υγεία ενός ατόμου, σημείωσε.

Ενώ η Worsley διατηρεί σήμερα μια παρόμοια φυτική διατροφή όπως όταν ήταν πλήρως χορτοφάγος, έχει εντάξει και το κρέας στη διατροφή της. «Έχω αντικαταστήσει τα υποκατάστατα κρέατος με το κρέας. Κυριολεκτικά μου έχει σώσει τη ζωή», δήλωσε.

(με πληροφορίες από newsbeast. gr / photo: freepik)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί