• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παραδοχή Λινού: «Είμαστε πολύ χαμηλά στους εμβολιασμούς. Δεν προσέρχονται οι πολίτες» – ΒΙΝΤΕΟ

Παραδοχή Λινού: «Είμαστε πολύ χαμηλά στους εμβολιασμούς. Δεν προσέρχονται οι πολίτες» – ΒΙΝΤΕΟ

Την ανησυχία της για τα χαμηλά ποσοστά στους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού στην χώρα , εξέφρασε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού.

«Είμαστε πολύ χαμηλά στους εμβολιασμούς. Δεν προσέρχονται οι άνθρωποι, αλλά αυτό που με ανησυχεί είναι αν έχουμε άμεσα δόσεις για όλους», τόνισε η κ. Λινού.

Η ίδια σε άλλο σημείο δήλωσε πως είναι υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών.

«Ενώ θα έχουν εμβολιαστεί το 70% των ενηλίκων, τα παιδιά θα είναι ανεμβολίαστα. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε περισσότερα κρούσματα στα παιδιά. Δεν έχουμε πάρει μέτρα για τα παιδιά που θα πάνε σχολείο από Σεπτέμβρη»

Για το υπαρκτό σενάριο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός είπε «υπάρχουν ευαίσθητα επαγγέλματα που θα πρέπει να είναι υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί».

Χαρακτήρισε «φυσική εξέλιξη» τα προνόμια των εμβολιασμένων, ωστόσο τόνισε ότι «το θέμα δεν είναι τα προνόμια, το ζήτημα είναι να διεκδικούμε εμβόλια».

Η ίδια σημείωσε ακόμα πως θεωρεί ότι «δεν χειριζόμαστε σωστά το θέμα του εμβολιασμού» και τόνισε ότι «χρειάζονται μελέτες για να δούμε τι χρειάζεται ο κόσμος για να πειστεί να εμβολιαστεί».

«Η μετάδοση του κορονοϊού θα ήταν ελάχιστη, αν είχαμε εμβολιαστεί έστω και με την μια δόση».