Πάνω από 500.000 δόσεις εμβολίων στην Ελλάδα για αρχή- Πότε και πως θα γίνουν

Με τις πρώτες δόσεις πρόκειται να εμβολιαστούν αρχικά 250.000 άτομα αφού το εμβόλιο είναι 2 δόσεων ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας

Πάνω από 500.000 δόσεις εμβολίων αναμένονται σε πρώτη φάση για τον εμβολιασμό του πληθυσμού της Ελλάδας μετά τις εγκρίσεις των εμβολίων ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας  μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Όπως ο ίδιος σημείωσε με αυτές τις δόσεις πρόκειται να εμβολιαστούν αρχικά 250.000 άτομα αφού το εμβόλιο είναι 2 δόσεων και ο εμβολιασμός αναμένεται να ξεκινήσεις αρχές Ιανουαρίου.

Με το που έρθουν στην Ελλάδα εντός 24 ωρών μπορούμε να ξεκινήσουμε τους εμβολιασμούς ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δήλωσε πως σήμερα ή τις επόμενες μέρες θα αποφασιστεί το ποιες ομάδες θα εμβολιαστούν πρώτα. 

Όπως εξήγησε ο ίδιος μέσω της άυλης συνταγογράφησης θα αποστέλλεται ένα SMS με το προτεινόμενο ραντεβού και για τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Ο πολίτης θα απαντά με ένα ναι ή με ένα όχι για το αν τον βολεύει η ημερομηνία.

Ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε πως αυτές τις μέρες γίνεται επεξεργασία του σχεδίου γι αυτούς που δεν μπορούν να μεταβούν στα κέντρα εμβολιασμών και πως το πρώτο που πρέπει να κάνουν οι πολίτες που είναι να εμβολιαστούν είναι να εγγραφούν στην άυλη συνταγογράφηση.

Αναφορικά με τους ηλικιωμένους και όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ψηφιακά μέσα είπε πως ότι θα υπάρξει πρόβλεψη και γι αυτούς και ότι θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες.

Ο Γενικός Γραμματέας διευκρίνισε πως οι υγειονομικοί θα εμβολιαστούν στα νοσοκομεία ενώ στους οίκους ευγηρίας θα μετακινηθούν οι ίδιοι για να εμβολιάσουν τα άτομα που είναι εκεί.

Παράλληλα, σημείωσε πως  θα είναι συγκεκριμένος ο αριθμός των ατόμων που θα προσέρχεται στα κέντρα για να μην δημιουργείται συνωστισμός.

skai/ photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί