Παγώνη: Νέο περιστατικό ασθενούς που αρνήθηκε να διασωληνωθεί

Ενα ακόμη περιστατικό άρνησης ασθενούς με κορωνοϊό αλλά και των συγγενών του να διασωληνωθεί αποκάλυψε η η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνα- Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Μετά τον θάνατο 54χρονης που αρνήθηκε να διασωληνωθεί, η κα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι καταγράφθηκε νέο περιστατικό άρνησης διασωλήνωσης ασθενούς στο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

«Πολλές φορές ασθενείς και συγγενείς δεν επιτρέπουν στους γιατρούς τη διασωλήνωση. Από δω και πέρα τέτοια περιστατικά θα υπάρχουν, γιατί είναι αρνητές που δε δέχονται τη νόσο και δε θα εμβολιαστούν.

Στον Ευαγγελισμό χθες έγινε πάλι το ίδιο. Ο ασθενής και οι συγγενείς δεν επέτρεπαν να διασωληνωθεί. Σε αυτή την περίπτωση οι γιατροί ειδοποιούν τον εισαγγελέα και αυτός δίνει εντολή να συνεχιστεί η διασωλήνωση. Έτσι, καλύπτονται και οι γιατροί για να μη βρουν τον μπελά τους», δήλωσε.

Οπως πρόσθεσε δεν υπάρχουν κριτήρια διασωλήνωσης για κάθε ασθενή και ότι ο γιατρός δεν αποφασίζει από μόνος του να προχωρήσει στη συγκεκριμένη ιατρική πράξη.

(φωτο: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί