Παγώνη: «Μάσκες ΠΑΝΤΟΥ στην Αττική» – Πως δικαιολόγησε τους χιλιάδες συγκεντρωμένους στη δίκη της Χ.Α. (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκάθαρη θέση για τη χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους στην Αττική,

πήρε η πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».
«Η Αττική είναι από το πορτοκαλί στο κόκκινο.

Είναι πολλές μέρες με αυξημένους αριθμούς κρουσμάτων. Οι υφέσεις στα κρούσματα είναι τα Σαββατοκύριακα. Από τη στιγμή που έχουμε τόσα κρούσματα στην Αττική και δεν υπάρχει μείωση κρουσμάτων εδώ και 20 μέρες, θα έπρεπε ήδη η μάσκα να χρησιμοποιείται και στους εξωτερικούς χώρους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. «Πρέπει να αυξηθούν οπωσδήποτε τα δρομολόγια, αλλά και να γίνει έλεγχος πόσα άτομα μπορούν να μπαίνουν σε κάθε λεωφορείο» σημείωσε.

Διασωληνώσεις

Επιπλέον, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνους για το θέμα των διασωληνώσεων. «Στις 5 Απριλίου είχαμε 93 διασωληνωμένους. Και χθες είχαμε 91. Αυξημένες και αυξάνεται συνέχεια ο αριθμός των διασωληνώσεων. Και οι νέοι μας να καταλάβουν ότι δεν υπάρχουν ηλικίες».

ΜΕΘ

Ακόμα, επισήμανε ότι το σύστημα Υγείας χρειάζεται κρεβάτια ΜΕΘ, ενώ έκανε λόγο πως πρέπει να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
«Πρέπει να γίνουν προσλήψεις. Είμαστε σε κρίσιμο σημείο. Οι υγειονομικοί μπορεί να αρρωστήσουν. Έρχονται δύσκολοι μήνες» είπε.

Αποσπάσεις και αποστάσεις

Επιπλέον υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να γίνουν αποσπάσεις από τα νοσοκομεία. «Πρέπει να τηρηθούν τα πρωτόκολλα και οι γιατροί να εφημερεύσουν στα νοσοκομεία, ώστε να μείνουν οι ασθενείς ασφαλείς αλλά και οι ίδιοι οι γιατροί».

Τέλος, σχολιάζοντας το συνωστισμό που έγινε έξω από το Εφετείο Αθηνών για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, σημείωσε πως «στο κομμάτι που ήμουν, τηρούσαν τις αποστάσεις και φορούσαν τις μάσκες. Αν υπήρχαν ήταν τμήματα του κόσμου που δεν φορούσαν μάσκα, δεν μπορώ να το ξέρω. Εάν κάπου ήταν ο ένας πάνω στον άλλον και φορούσαν μάσκα, κακώς δεν φορούσαν».

(Megatv – φωτο:video screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί