Παγώνη: «Δεν έγινε και τίποτα αν ένα Πάσχα δεν πάμε στο χωριό μας. Είναι εκνευριστικό όταν στα νοσοκομεία ακούμε τέτοιες ερωτήσεις» – ΒΙΝΤΕΟ

Οι μετακινήσεις την περίοδο του Πάσχα ήταν το βασικό θέμα για το οποίο ρωτήθηκε η Ματίνα Παγώνη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της παρέμβασης.

Όπως είπε η παθολόγος και λοιμωξιολόγος, ο αριθμός των κρουσμάτων, οι διασωληνωμένοι, καθώς και η πρόοδος των εμβολιασμών θα καθορίσουν εντός της Μεγάλης Εβδομάδας το τι θα γίνει.

Αρχικά, η κ. Παγώνη κλήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό στον Ερυθρό Σταυρό, στο οποίο ένας άνδρας φέρεται να αφαίρεσε τον αναπνευστήρα από έναν άλλον ασθενή, γιατί… δεν μπορούσε να κοιμηθεί με αποτέλεσμα την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής.

«Είναι ένα τραγικό συμβάν. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, ο οποίος -από όσο γνώριζα- πήγαινε καλά. Τέτοιες λεπτομέρειες, όπως το ποιον έχεις δίπλα σου, δεν είναι και τόσο εύκολο να τις γνωρίζεις. Γιατί ο καθένας που έρχεται να νοσηλευτεί, έχει κάποιο πρόβλημα. Εάν έχει και άλλα προβλήματα που δεν έχει εκδηλώσει, δεν είναι εύκολο να τα γνωρίζεις».about:blank

«Αν ήταν σε μια ΜΕΘ θα ήταν σε διαφορετικές συνθήκες», είπε η κ. Παγώνη και συνπλήρωσε: «Ένας νορμάλ άνθρωπος δεν θα ενοχλούνταν από το μηχάνημα που έδινε ζωή σε έναν συνάνθρωπό του».

Παρόλα αυτά, υποστήριξε πως «στα νοσοκομεία υπάρχει ασφάλεια, αλλά μέσα γίνονται αυτά. Μην ξεχνάτε και περιστατικά που ασθενείς επιτέθηκαν σε γιατρούς και νοσηλευτές».

«Θα μπορούμε να βγούμε με μάσκες και αποστάσεις»

Από την κ. Παγώνη ζητήθηκε να δοθεί και μια εικόνα για τα νοσοκομεία, ενώ ρωτήθηκε για το τι προβλέπει πως θα συμβεί στο Πάσχα. Η ίδια τόνισε: «Όλοι με το Πάσχα ασχολούνται, αλλά εδώ πεθαίνει τόσος κόσμος».

Η παθοολόγος και λοιμωξιολόγος είπε: «Όλοι θέλουμε να πάμε στα εξοχικά και τα νησιά. Δεν θα κάνουμε μάσκα σε κλειστούς χώρους. Θα μπορούμε να βγούμε με μάσκες και αποστάσεις, να πάμε και στον προαύλιο χώρο εκκλησιών, με αποστάσεις και μάσκες.

Το αν θα πάμε στα χωριά, θα εξαρτηθεί την Μεγάλη Εβδομάδα από τον αριθμό των κρουσμάτων, τον αριθμό των διασωληνωμένων και πόσο έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί στον βαθμό που εμείς θέλουμε».

Για να συνεχίσει: «Δεν πειράζει εάν ένα Πάσχα δεν φύγουμε για το χωριό. Γιατί αν φύγουν όλοι, θα αδειάσει η Αθήνα και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όμως, εκεί που θα πάει ο κόσμος θα υπάρχουν πολλά προβλήματα».

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, «τώρα κάνουμε προσεκτικά βήματα για να ανοίξουν τα καταστήματα και σιγά σιγά η εστίαση. Έχει σημασία αν ο καθένας θα πάει στα χωριά του ή κάπου που θέλουν να κλείσουν και να μείνουν. Δεν θα κάνουμε Πάσχα μέσα στα σπίτια όπως πέρυσι».

Η κ. Παγώνη προχώρησε στη διαπίστωση πως «μόλις πουν ότι επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό θα φύγουν όλοι. Είναι ψυχολογικά πιεσμένος ο κόσμος». Προέκρινε, δε, να επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου.

«Για εμάς σημασία έχει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και να σταματήσουν να περιμένουν ουρά έξω από τις ΜΕΘ οι διασωληνωμένοι», σημείωσε ακόμη επί του θέματος.

«Σκεφτείτε το νοσηλευτικό προσωπικό»

Ταυτόχρονα, η γιατρός στάθηκε στις «μάχες» που δίνει το ιατρονοσηέυτικό προσωπικό της χώρας, αλλά και πώς νιώθει η ίδια και οι συνάδελφοί της όταν ακούν ερωτήματα του τύπου «πού θα πάμε για Πάσχα;».

«Πάνω απ’ όλα να σκεφτούμε το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και δεύτερον πού θα κάνουμε διακοπές. Εάν κάποιος κάνει μια βόλτα σε ένα νοσοκομείο και δει καθημερινά τι γίνεται, δεν νομίζω ότι θα σκεφτεί που θα πάει το Πάσχα. Εμείς που είμαστε στα νοσοκομεία, όταν ακούμε τις ερωτήσεις “τι θα κάνουμε το Πάσχα;”, είναι πολύ εκνευριστικό», απάντησε η κ. Παγώνη.

Δείτε το απόσπασμα από το Megatv:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί