Ουκρανία – Έρευνα για τον θάνατο 47χρονου ώρες μετά τον εμβολιασμό του με Pfizer

Οι υγειονομικές Αρχές της Ουκρανίας ερευνούν περιστατικό θανάτου άνδρα λίγες ώρες μετά τη λήψη του εμβολίου κατά του κορονοϊού των Pfizer/BioNTech.


Το υπουργείο Υγείας της χώρας, σε ανακοίνωσή του, τόνισε πως ένας 47χρονος άνδρας από τη Βίνιτσα έλαβε το εμβόλιο από κινητή ομάδα το μεσημέρι της Παρασκευής.

Αρχικά δεν εμφάνισε καμία επιπλοκή, αλλά περί τις 17:00 το απόγευμα (μόλις 3,5 ώρες μετά τον εμβολιασμό) αισθάνηθηκε ναυτία και έχασε τις αισθήσεις του.

Ασθενοφόρο κλήθηκε στο σημείο, ωστόσο δεν στάθηκε δυνατή η επαναφορά του και άφησε την τελευταία του πνοή περίπου μία ώρα αργότερα.

Οι Αρχές σημειώνουν πως το χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου έχασε τη ζωή του ο άνδρας δεν μπορεί να θεωρηθεί σύμπτωση, ωστόσο αναφέρουν πως τα άλλα τέσσερα άτομα που έλαβαν δόσεις από το ίδιο φιαλίδιο είναι καλά στην υγεία τους.

Το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση, ενώ ο θάνατος του 47χρονου έχει χαρακτηριστεί «ανεπιθύμητο συμβάν μετά την ανοσοποίηση».

Το υπουργείο Υγείας τόνισε πως στις προηγούμενες περιπτώσεις θανάτων, το εμβόλιο δεν είχε κάποια σύνδεση. «Ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 δεν αποτρέπει από την ανάπτυξη άλλων ασθενειών ή θανάτων από άλλες αιτίες» επισημάνθηκε.

Η ουκρανική τηλεόραση σημείωσε, παράλληλα, πως αυτός είναι ο πρώτος θάνατος ασθενούς λίγο μετά τη λήψη του εμβολίου της Pfizer. Νωρίτερα, όμως, υπήρξαν πληροφορίες περί τεσσάρων θανάτων μετά από εμβολιασμό με AstraZeneca.

(sputniknews)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί