• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Ωμή» παραδοχή!!! Νίπτουν «τας χείρας» τους για ό,τι επακολουθήσει – ΗΧΗΤΙΚΟ

«Ωμή» παραδοχή!!! Νίπτουν «τας χείρας» τους για ό,τι επακολουθήσει – ΗΧΗΤΙΚΟ

«Την τελική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση - Εμείς δεν είμαστε πρωθυπουργοί, δεν εκλεχτήκαμε από τον κόσμο»

Η επιτροπή των «ειδικών» σε μία ξεκάθαρη παραδοχή νίπτει τας χείρας της για ό,τι επακολουθήσει, στέλνοντας έμμεσο πλην σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι η ευθύνη για τις τελικές αποφάσεις είναι δική της!!!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ!!!

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Άλκης Βατόπουλος, στον απόηχο της δυσφορίας που έχει προκαλέσει σε επαγγελματικούς κλάδους η παράταση του lockdown και το μη άνοιγμα του λιανεμπορίου αυτή την εβδομάδα και των καταστροφικών κοινωνικοοικονομικών συνεπειών, οι οποίες περιμένουν την χώρα μας, δήλωσε, μιλώντας στον ρ/σ «Πρώτο Θέμα»:

«Η επιτροπή είναι προσανατολισμένη στα θέματα της υγείας. Κατανοούμε τις άλλες παραμέτρους, αλλά την τελική ευθύνη για το πρόβλημα συνολικά, για την αγορά, την έχει η κυβέρνηση. Η πολιτεία θα δει τι άλλες επιπτώσεις έχει η πανδημία και θα αποφασίσει τι θα γίνει τελικά» σημείωσε με νόημα ο κ. Βατόπουλος, προσθέτοντας ότι «εμείς δεν είμαστε πρωθυπουργοί, δεν εκλεχτήκαμε από τον κόσμο και δεν έχουμε την πλήρη εικόνα τι γίνεται, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι ζημιά μπορεί να γίνεται, δεν είναι η δουλειά μας αυτή. Η επιτροπή λέει για τα κρούσματα και την πίεση στο σύστημα υγείας, κοιτάει κυρίως το ιατρικό μέρος».

«Τα κοιτάμε και τα συνυπολογίζουμε και τα άλλα, αλλά την πλήρη εικόνα των επιπτώσεων στην κοινωνία πρέπει να την έχει η Πολιτεία», κατέληξε.

Ακούστε από το 1.13: