Οι παρενέργειες όσων θεραπεύτηκαν από κορωνοϊό- Δεν είναι και λίγες όπως λέει η έρευνα

Παρενέργειες αναφέρει η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών της COVID-19 που κατάφεραν να αναρρώσουν από τη νόσο.

Εννέα στους 10 ασθενείς με κορωνοϊό ανέφεραν ότι έχουν παρενέργειες όπως ψυχολογικές διαταραχές και απώλεια γεύσης και όσφρησης μετά την ανάρρωσή τους από την νόσο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έρευνας στην Νότια Κορέα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά σε 965 ιαθέντες από την COVID-19 και σε αυτή ποσοστό 91,1%, συνολικά 879 άνθρωποι, δήλωσαν ότι υποφέρουν τουλάχιστον από μία παρενέργεια της ασθένειας, δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υποδιευθυντής της Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Νότιας Κορέας, Κουόν Τζουν-γουκ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η πιο κοινή παρενέργεια, ποσοστό 26,2%, είναι η εξάντληση και ακολουθεί η αδυναμία συγκέντρωσης με 24,6%. Ακολουθούν ψυχολογικές και νοητικές διαταραχές και απώλεια όσφρησης και οσμής.

Τα αποτελέσματα αυτά προέρχονται από τις online απαντήσεις του 16,7%, 5.762 ιαθέντων ασθενών στην Νότια Κορέα, γι’ αυτό και ο χαρακτήρας της έρευνας υπό τον Κιμ Σιν-γου, καθηγητή στο Kyungpook National University School of Medicine του Νταεγκού, είναι προκαταρκτικός. Στη συνέχεια θα δοθεί στη δημοσιότητα λεπτομερή ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας.

Η Νότια Κορέα πραγματοποιεί άλλη μελέτη με τη συμμετοχή 16 ιατρικών οργανισμών για πιθανές επιπλοκές της COVID-19 μέσω λεπτομερούς ανάλυσης των αξονικών τομογραφιών σε αναρρώσαντες ασθενείς.

Σημειώνεται ότι οι νεκροί από κορωνοϊό έφτασαν το ένα εκατομμύριο, με τον επικεφαλής του τμήματος υγειονομικών εκτάκτων αναγκών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μάικλ Ράιαν, να προειδοποιεί ότι ακόμη ένα εκατομμύριο άνθρωποι ενδεχομένως να χάσουν τις ζωές τους από κορωνοϊό εάν οι χώρες δεν εντείνουν τη συλλογική μάχη κατά της πανδημίας.

sputnik/ photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί