«Οι εμβολιασμένοι ΔΕΝ τελείωσαν ακόμη. Ίσως και το καλοκαίρι να έχουμε νέα μέτρα» – Ανώμαλη προσγείωση από τους “ειδικούς” – ΒΙΝΤΕΟ

«Καλύτερα να τρομάξουμε παρά να την πάθουμε σαν αγράμματοι» σχολίασε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης αναφερόμενος στη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία επεκτείνεται στη χώρα μας.


Μιλώντας στο Mega, εξήγησε πως πρόκειται στην ουσία για έναν νέο ιό με διαφορετικές ιδιότητες και ως προς τα συμπτώματα και ως προς τη μεταδοτικότητα.

«Βγάζει περισσότερο ιικό φορτίο, πολλαπλασιάζεται πολύ πιο γρήγορα και ψηλά στο ανθρώπινο σώμα, κάνει χειρότερη ασθένεια και επεκτείνεται στα παιδιά» εξήγησε και συνέχισε:

«Ο ιός Δέλτα έχει καταφέρει να αποφεύγει ορισμένα από τα αντισώματα που ο οργανισμός έχει βγάλει από τα εμβόλια ή προηγούμενη νόσηση. Υπάρχει και το Δέλτα+ που αποφεύγει περισσότερα αντισώματα των εμβολίων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι εμβολιασμένοι δεν έχουν τελειώσει» καθώς, όπως προειδοποίησε «κάποιοι με το νέο ιό θα έχουν ελαφριά νόσηση, κι άλλοι που θα διασωληνωθούν».
Έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα την Αγγλία «όπου υπάρχουν αρκετοί θάνατοι εμβολιασμένων που πέθαναν από τη μετάλλαξη Δέλτα. Το πρόβλημα με τον κορονοϊό είναι ότι βγαίνουν νέα στελέχη. Και στη γρίπη το έχουμε δει. Κάνουμε κάθε χρόνο νέο εμβόλιο. Το ίδιο θα συμβεί και με τον κορονοϊό».
«Δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα τα πάνε καλά με τη μετάλλαξη Δέλτα όλοι όσοι έχουν εμβολιαστεί. Είναι πρόωρο το σήμα που δόθηκε να πετάξουμε τη μάσκα. Ο κόσμος παίρνει το σήμα ότι τελειώσαμε. Δεν τελειώσαμε. Με το Δέλτα μπορεί να βρεθούμε σε νέο επιδημικό κύμα. Πρέπει να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί και να επιβραδυνθεί ο ιός με τα μέτρα προστασίας. Είναι και τα δύο το ίδιο σημαντικά» είπε, ακόμη και προειδοποίησε πως το νέο στέλεχος επεκτείνεται στην Ελλάδα και «τις επόμενες ημέρες όσοι λένε να περιμένουμε και να δούμε θα εκπλαγούν».

«Υπάρχει 10% πιθανότητα να κινδυνέψει κάποιος που έχει εμβολιαστεί. Θα ξεφύγουμε όταν καταλάβουμε ότι πρέπει να καταπιέσουμε τον ιό σε επίπεδα “0”. Τώρα πρέπει να χτυπήσουμε τον ιό στο κεφάλι. Τον Σεπτέμβρη ίσως και το καλοκαίρι ο νέος ιός μπορεί να μας οδηγήσει σε νέα μέτρα. Ένας νέος ιός, τόσο επιθετικός όπως αυτός, μπορεί να κάνει κύμα και το καλοκαίρι» κατέληξε.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί