«ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ»! Ο Κούβελας ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ τις δημόσιες τοποθετήσεις του Μπουρλά για την Όμικρον

Καμία σχέση με Έμπολα - Δεν πρέπει να ανησυχούμε

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Δημήτρης Κούβελας, αναφέρθηκε στις εξελίξεις που θα φέρει η παραλλαγή Όμικρον, εκφέροντας διαφρετική αόπψη από τον διευθυντής της Pfizer, κ. Μπουρλά, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το στέλεχος Όμικρον φαίνεται μεν να είναι ηπιότερο από προηγούμενες παραλλαγές, αλλά ταυτόχρονα δείχνει να εξαπλώνεται ταχύτερα, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες μεταλλάξεις στο μέλλον.

«Όταν ένας ιός είναι περισσότερο μεταδοτικός, όπως η μετάλλαξη Όμικρον, τότε οδηγούμαστε σε περισσότερες μεταλλάξεις, άρα τείνει να φθίνει», του απαντά ο Δημήτρης Κούβελας.

«Ο Έμπολα δεν έγινε πανδημία γιατί είναι πολύ θανατηφόρος», τονίζει και συνεχίζει: «Ένα πολύ φονικό στέλεχος πολύ δύσκολα γίνεται πανδημία, γιατί οι φορείς του πεθαίνουν προτού τον διασπείρουν. Ένα στέλεχος ήπιο, όπως η μετάλλαξη Όμικρον, θα το κολλήσουν όλοι, αλλά δεν θα νοσήσουν βαριά, ούτε θα πεθάνουν».

«Επομένως, από μετάλλαξη σε μετάλλαξη του κορονοϊού, δεν πρέπει να ανησυχούμε, όπως κάνει δημοσίως ο κ. Μπουρλά, διότι οδηγούμαστε εντέλει στην απόλυτη φθορά του ιού», υπογραμμίζει ο κ Κούβελας. «Κι αφού μεταδίδεται τόσο εύκολα η Όμικρον θα κολλήσουν τελικά όλοι και ως εκ τούτου θα καταλήξει ο ιός σε κάτι ενδημικό, σε ένα κοινό κρυολόγημα», σημειώνει και καταλήγει:

 «Το PCR τεστ ανιχνεύει και πολλαπλασιάζει μια πρωτεΐνη που ήδη έχει. Αν δεν υπάρχει, δεν μπορεί να την δει. Πρέπει να αναπτυχθεί μια νέα μέθοδος PCR. Ωστόσο, αφού ανιχνεύθηκε ήδη αυτή η σπάνια μετάλλαξη της Όμικρον, υπάρχει πλέον μέθοδος. Μένει να χρησιμοποιηθεί στο εξής ευρύτερα για την ανίχνευση».

Με πληροφορίες από Sputnik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί