Ο τρόμος καλά κρατεί! Γερμανός Υπ. Υγείας: «Ίσως στο μέλλον αντιμετωπίσουμε μία απόλυτα θανατηφόρα μετάλλαξη του ιού»

«Πιθανότατα στο μέλλον να αντιμετωπίσουμε μια μετάλλαξη του κορονοϊού τόσο μεταδοτική όπως η «Ομικρον» και εξίσου θανατηφόρα όσο η «Δέλτα».

Θα ήταν μια απολύτως θανατηφόρα παραλλαγή», επισημαίνει ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild.

O Λάουτερμπαχ καλεί τους συμπολίτες τους να μην εφησυχάζουν σε ό,τι αφορά την πανδημία και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ακολουθώντας τα απαραίτητα μέτρα.

Προσθέτει δε, ότι, αν και τα κρούσματα μειώνονται σε όλη την Ευρώπη, ο ιός μεταλλάσσεται και κατά συνέπεια θα πρέπει οι υγειονομικές Αρχές να είναι σε επαγρύπνηση.

Σε ό,τι αφορά τη μετάλλαξη Ομικρον, ο Γερμανός υπουργός Υγείας υποστηρίζει ότι, από τον Σεπτέμβριο οι συμπολίτες του θα μπορούν να κάνουν ένα εμβόλιο ειδικά προσαρμοσμένο στην παραλλαγή αυτή. Όπως διευκρινίζει, οι υγειονομικές Αρχές της Γερμανίας σκοπεύουν να προστατεύσει καλύτερα τον πληθυσμό από την παραλλαγή «Όμικρον» με τη βοήθεια ενός εμβολίου που έχει αναπτυχθεί ειδικά για τη μετάλλαξη αυτή της νόσου Covid.

Για το λόγο αυτό, όπως τονίζει, στο μέλλον είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουμε μια παραλλαγή τόσο μεταδοτική όπως η «Όμικρον» και εξίσου θανατηφόρα όσο η «Δέλτα». «Θα ήταν μια απολύτως θανατηφόρα παραλλαγή του κορονοϊού», εκτιμά ο Λάουτερμπαχ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη Γερμανία, ήδη περίπου τα τρία τέταρτα του πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19.

(φωτο:unsplash)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί