Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα πρέπει να έχει αρκετές πληροφορίες σε 24 ώρες προκειμένου να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει την αναστολή των δοκιμών του με την υδροξυχλωροκίνη για χρήση κατά του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η επιστημονική διευθύντρια του διεθνούς οργανισμού δρ Σούμια Σουαμινάθαν.
Τα σχόλιά της διατυπώνονται μια εβδομάδα μετά τη διακοπή από την εξειδικευμένη υπηρεσία του ΟΗΕ για την υγεία της μεγαλύτερης μελέτης της για τη δραστικότητα του φαρμάκου αυτού κατά της ελονοσίας στη θεραπεία της Covid-19 λόγω των ανησυχιών για τα αυξημένα ποσοστά θνησιμότητας και τις αρρυθμίες σε ασθενείς.
Η απόφαση αυτή ώθησε αρκετές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να απαγορεύσουν τη χρήση του φαρμάκου, το οποίο χορηγείται επίσης για τη θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και του λύκου. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε για τη χορήγηση της υδροξυχλωροκίνης για την καταπολέμηση της νόσου Covid-19.
Η φαρμακοβιομηχανία Sanofi σταμάτησε προσωρινά τη στρατολόγηση νέων ασθενών της Covid-19 για τις δύο κλινικές της δοκιμές του φαρμάκου και ανακοίνωσε ότι δεν θα το προμηθεύει στο εξής για τη θεραπεία της Covid-19 μέχρι να αποσαφηνιστούν οι ανησυχίες για την ασφάλεια της χρήσης του.
amna / photo screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Ταϊλάνδη και η Καμπότζη αποδέχθηκαν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες, σύμφωνα με τον Τραμπ
- Στη Λιθουανία το χριστουγεννιάτικο τρένο είναι βγαλμένο από παραμύθι, vid
- Ρωσικός πύραυλος Iskander φέρεται να χτύπησε τουρκικών συμφερόντων πλοίο – Ανακοίνωση έβγαλε η Τουρκία
- Αθήνα: Συνελήφθη 20χρονος που κατείχε και μετέφερε καλάσνικοφ – Τον “τσάκωσαν” όταν έβγαινε από λεωφορείο
- Βραβεία Lumière: Η ταινία «The Stranger» του Φρανσουά Οζόν σάρωσε τις υποψηφιότητες
- Χρ. Κέλλας: Η κυβέρνηση στηρίζει με πράξεις τους αλιείς της Μαγνησίας
- Φάμελλος σε Πιερρακάκη: «Συγχαρητήρια για την εκλογή στο Eurogroup αλλά θα κριθείτε από τις πολιτικές σας»
- Ημαθία: Καταβολή ενισχύσεων de minimis 563,5 ευρώ ανά στρέμμα στους παραγωγούς βιομηχανικής τομάτας
- Άφωνοι οι αρχαιολόγοι με το ανατριχιαστικό εύρημα: Ανακάλυψαν αγχόνη του 16ου αιώνα και ομαδικούς τάφους
- Ρωσικά περιουσιακά στοιχεία: Αυτό θα γίνει από εδώ και πέρα σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση









