• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο διευθυντής του Ινστιτούτου που έφτιαξε το Sputnik-V: Ένα χρόνο μετά τον εμβολιασμό μου έχω υψηλή συγκέντρωση αντισωμάτων

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου που έφτιαξε το Sputnik-V: Ένα χρόνο μετά τον εμβολιασμό μου έχω υψηλή συγκέντρωση αντισωμάτων

sputnik-v video
"Όχι μόνο εγώ, αλλά και όλοι οι συνάδελφοί μου".

Ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, διευθυντής του Ινστιτούτου Γκαμαλέι της Μόσχας, το οποίο ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ότι ένα χρόνο μετά τον εμβολιασμό του έχει υψηλή συγκέντρωση αντισωμάτων.

«Πέρασε ένας χρόνος και κάτι, και έχω υψηλή συγκέντρωση προστατευτικών αντισωμάτων. Όχι μόνο εγώ, αλλά και όλοι οι συνάδελφοί μου, μαζί με τους οποίους στις 30 Μαρτίου του περασμένου χρόνου εμβολιασθήκαμε» δήλωσε στην εκπομπή «Ντοκ-Τοκ» του Πρώτου καναλιού της ρωσικής τηλεόρασης.

Ο Γκίντσμπουργκ είπε ότι στους εμβολιασθέντες παρατηρούνται υψηλές συγκεντρώσεις αντισωμάτων, επισημαίνοντας ότι το επίπεδο των αντισωμάτων μπορεί να μειωθεί εάν η δεύτερη δόση του εμβολίου γίνει δύο εβδομάδες μετά την πρώτη και όχι μετά από 21 ημέρες, όπως προβλέπει η διαδικασία.

Παράλληλα είπε ότι το ρωσικό εμβόλιο είναι αποτελεσματικό στη βρετανική, τη νοτιοαφρικανική και τη βραζιλιάνικη παραλλαγή του στελέχους του ιού και πως το Ινστιτούτο Γκαμαλέι αυτή την στιγμή διαμορφώνει δύο τεχνολογίες για την ταχεία προσαρμογή του εμβολίου στα νέα στελέχη του κορονοϊού σε περίπτωση που αυτό θεωρηθεί αναγκαίο.

Ο Ρώσος επιστήμονας δήλωσε επίσης ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, τον Νοέμβριο του 2021 θα έχει εμβολιασθεί το 70% του πληθυσμού, ενώ αυτή τη στιγμή έχουν εμβολιασθεί 10-11 εκατομμύρια άτομα και ίσως περισσότερα, αν ληφθούν υπόψη οι ξένες χώρες στις οποίες γίνονται εμβολιασμοί με το ρωσικό εμβόλιο.

photo vid screenshot