Βάζoυν μπροστά την μετάλλαξη «ΔΕΛΤΑ»!!! Ξεκινούν τα εμβόλια για τα ΠΑΙΔΙΑ 15 έως 17 ετών! Τα ΒΙΝΤΕΟ τα είδαν;;;

Ο κύβος ερρίφθη!!! Αγνοούν τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας που έχουν παρατηρηθεί.

Η Μαρία Θεοδωρίδου δήλωσε ότι η μετάλλαξη Δέλτα φέρνει αλλαγή δεδομένων και αναπροσαρμογή πρακτικών.

Ως εκ τούτου, ανοίγει την επόμενη εβδομάδα η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εθελοντικό εμβολιασμό εφήβων ηλικίας 15-17 ετών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας κορωνοιού στην Ελλάδα.

Όπως επεσήμανε, οι έφηβοι μεταδίδουν πιο εύκολα τον ιό σε σχέση με τα μικρότερα παιδιά. 

Ραντεβού θα μπορούν να κλείνουν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί μετά την 1.1.2006, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την ερχόμενη Δευτέρα.

Η επιτροπή διατυπώνει θετική γνώμη για τον εθελοντικό εμβολιασμό των 15-17 ετών, με γονική συναίνεση έπειτα από ενημέρωση. Για τον εμβολιασμό των εφήβων θα χρησιμοποιηθούν τα mRNA εμβόλια. Η ασφάλειά τους παρακολουθείται αυστηρά στις χώρες που το εφαρμόζουν. Μέχρι τις 21 Ιουνίου είχαν γίνει 8 εκατ. Δόσεις, και είχαν προκύψει 250 περιπτώσεις ήπιας περιμυοκαρδίτιδας αλλά οι σπάνιες αυτές περιπτώσεις δεν αναιρούν το όφελος.

Υπενθυμίζεται πως ερευνώνται αρκετά περιστατικά μυοκαρδίτιδας σε νέους όπως και άλλες παρενέργειες, την ίδια ώρα που η ινδική μετάλλαξη είναι, σύμφωνα με επιστήμονες, 10 φορές λιγότερο θανατηφόρα.

Θυμηθείτε βίντεο:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί