Νορβηγία: Έρευνα για δύο θανάτους μετά το εμβόλιο

EMBOLIA1
Τι αναφέρει ο Νορβηγικός Οργανισμός Φαρμάκων:

O Νορβηγικός Οργανισμός Φαρμάκων γνωστοποίησε ότι δύο διαμένοντες γηροκομείων πέθαναν μερικές μέρες μετά την λήψη του εμβολίου Pfizer-BioNTech για τον Covid-19 και ότι ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τους θανάτους.

«Πρέπει να αξιολογήσουμε εάν το εμβόλιο είναι η αιτία θανάτου ή εάν είναι σύμπτωση που συνέβη αμέσως μετά τον εμβολιασμό», δήλωσε ο ιατρικός διευθυντής του Οργανισμού, Steiner Madsen.

Σημείωσε επίσης ότι, επειδή τα άτομα είναι σε προχωρημένη ηλικία, λαμβάνουν το εμβόλιο πρώτα και πως είναι πιθανό οι θάνατοι να είναι τυχαίοι. Όλο συμπτώσεις! Άραγε υπάρχουν κι άλλα τέτοια περιστατικά;;;

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του Οργανισμού:

«Κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού για την πανδημία, η Νορβηγική Υπηρεσία Φαρμάκων και το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας παρακολουθούν ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρονται συνεχώς, ενώ αντιδρούν άμεσα, όταν υπάρχουν υποψίες για απροσδόκητες, νέες ή σοβαρές παρενέργειες. Την Τρίτη 5 Ιανουαρίου, λάβαμε δύο αναφορές θανάτων που σημειώθηκαν λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Στην παρούσα φάση εμβολιάζονται οι πιο αδύναμοι και πιο ευάλωτοι, που έχουν σοβαρές ασθένειες. Είναι πιθανό να υπάρξουν θάνατοι λίγο μετά το εμβόλιο. Στην συνέχεια, πρέπει να αξιολογήσουμε εάν είναι το εμβόλιο που είναι η αιτία του θανάτου ή αν πρόκειται για σύμπτωση που συμβαίνει τόσο σύντομα μετά τον εμβολιασμό».