Νέο σόου Βασιλακόπουλου: «Να εμβολιαστούν τα παιδιά κι ας είναι πιο ανθεκτικά»

Ασταμάτητοι!

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας αλλά και την πορεία του εμβολιασμού μίλησε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής, ο κ. Βασιλακόπουλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προς όλους προκειμένου να συμμετάσχουν στον εμβολιασμό, ενώ αναφέρθηκε ειδικά και στην συμμετοχή των παιδιών στην εμβολιαστική διαδικασία.

Ο καθηγητής εξήγησε πως τα παιδιά είναι μεν πιο ανθεκτικά από τους ενήλικες και τους ηλικιωμένους απέναντι στην νόσηση από κορωνοϊό αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν κινδυνεύουν. Μάλιστα συνέχισε παραθέτοντας τα δεδομένα τα οποία δυστυχώς δείχνουν ότι «έχουμε χάσει τρία ελληνόπουλα μέχρι στιγμής και κάθε βδομάδα ένα παιδί είναι σε ΜΕΘ».

Όπως είπε μάλιστα ο κ. Βασιλακόπουλος. «αν θέλουμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι οι ενήλικες και έπειτα να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας».

Την ίδια ώρα, υπενθυμίζεται πως ανοίγουν αύριο Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια σε όλη η χώρα. Μετά από πολύμηνη τηλεκπαίδευση, ενάμιση χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, κύριο μέλημα του υπουργείου Παιδείας είναι τα μαθήματα να πραγματοποιηθούν φέτος στο φυσικό τους χώρο, στο σχολείο.

Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν αύριο στις σχολικές μονάδες στις 8.15′ και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου, που θα περιλαμβάνει οδηγίες για τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του COVID-19, την ορθή χρήση της μάσκας, την εφαρμογή του ωρολογίου προγράμματος, τη διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά θρανίο και στη γενικότερη λειτουργία του σχολείου.

(skai)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί