• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Μύλος» με τα εμβόλια! Πιθανότητα αποτυχίας σύμφωνα με Τζανάκη (vid)

«Μύλος» με τα εμβόλια! Πιθανότητα αποτυχίας σύμφωνα με Τζανάκη (vid)

vaccines pexels2
Χωρίς ανοσία ακόμα κι αν εμβολιάστηκες! Κατά τ' άλλα τρέξτε όλοι για εμβόλιο.

Χωρίς ανοσία ακόμα κι αν έχουν κάνει το εμβόλιο ενδέχεται να είναι ορισμένοι συμπολίτες μας, τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

Κατά την παρουσία του σε τηλεοπτικό κανάλι, είπε πως θα πρέπει να εξακολουθούμε να προσέχουμε, ενώ αναφέρθηκε και στο κορωνοπάρτι που έγινε στο ΑΠΘ με τους εκατοντάδες κόσμου, που ήταν ο ένας πάνω στον άλλον.

«Είναι σαν να πηγαίνει κάποιος σε δάσος καλοκαίρι και να ανάψει φωτιά. Αυτά τα κορωνοπάρτι λειτουργούν σαν θρυαλλίδες για να ανάψουν μια μεγάλη πυρκαγιά. Επομένως πρέπει να προσέξουμε…. ». Επίσης, υποστήριξε την ανάγκη «να μπούμε στην διαδικασία να οργανώνονται και με την βοήθεια του πανεπιστημίου αλλά με μεγαλύτερη ασφάλεια».

Όμως αναφέρθηκε και στην επιτυχία των εμβολίων, λέγοντας: «Μπορεί σε κάποιους να έχει αποτύχει ο εμβολιασμός, είτε λόγω του εμβολιαζόμενου, είτε λόγω της τεχνικής. Δυνητικά δεν θα είναι όλοι άνοσοι. Όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, να σκεφτούμε λύσεις που λειτουργούν αποτρεπτικά, σε εκτονωτικού τύπου γεγονότα όπως τα κορωνοπάρτι».

Δείτε από το 7:35 λεπτό και μετά στο βίντεο που ακολουθεί:

Παρόλο όμως που μπορεί και να μην έχει “πιάσει” ο εμβολιασμός σε κάποιους ο κ. Τζανάκης είναι υπέρ των προνομίων στους εμβολιασμένους. Όπως είπε:

«Δεν είναι προνόμια. Είναι ορισμένες διαδικασίες που μπορούν να συμμετέχουν οι εμβολιασμένοι εκ των πραγμάτων. Αναγκαία συνθήκη για να προστατέψουμε την δημόσια υγεία ο εμβολιασμός. Είναι συμμετοχή σε δραστηριότητες που δεν κάνουν κακό στην δημόσια υγεία. Ενώ οι ανεμβολίαστοι πιθανόν θα βλάψουν την δημόσια υγεία».

photo pexels