Μπουλμπασάκος: «Το πανδημικό κύμα βρίσκεται σε ύφεση»- Nα γίνουν διορισμοί μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία (vid)

Για την πορεία της πανδημίας, αλλά και τις ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία μίλησε ο Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» τόνισε πως το πανδημικό κύμα στη χώρα μας βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο δεν είναι ακόμα ορατό το τέλος της πανδημίας.

«Το πανδημικό κύμα βρίσκεται σε ύφεση και τα νοσοκομεία πλέον διαχειρίζονται σαφώς καλύτερα τα πράγματα. Είναι διαχειρίσιμη δηλαδή η κατάσταση, δεν πιεζόμαστε ακόμα, αλλά περιμένουμε τον χειμώνα», δήλωσε.

«Ο ΠΟΥ είπε ότι δυνητικά είμαστε σε θέση που μπορούμε να βάλουμε τέλος σε αυτό, αλλά δεν είναι ορατό ακόμα το τέλος της πανδημίας. Έχουν φάρμακα, αντιικά φάρμακα και εμβόλια. Στο επόμενο διάστημα, βαδίζοντας προς το τέλος, θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε έπειτα. Ένα θέμα είναι οι προσλήψεις, το άλλο είναι να προφυλάξουμε τις ευπαθείς ομάδες».

Ο κ. Μπουλμπασάκος αναφέρθηκε και στις ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας, ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε νοσοκομεία της Αθήνας και της επαρχίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να γίνουν διορισμοί μόνιμου προσωπικού με fast track διαδικασίες στα νοσοκομεία.

Για τον «προσωπικό γιατρό»
Στη συνέχεια ο κ. Μπουλμπασάκος αναφέρθηκε στον «προσωπικό γιατρό», τονίζοντας πως ο πιο σωστός ορισμός θα ήταν «οικογενειακός γιατρός».

«Ο γιατρός είναι οικογενειακός, ασχολείται με προβλήματα που έχει η οικογένεια γιατί ξέρει τις συνθήκες και μία σειρά παραγόντων που επιδρούν στον άνθρωπο», σημείωσε.

«Για κάποιους λόγους δεν βλέπω ζέση από τους ιδιώτες γιατρούς να συμμετέχουν στο θεσμό. Η κίνηση του υπουργείου να εντάξει ειδικότητες αλλότριες δεν βοηθάει. Οικογενειακός γιατρός δεν μπορεί να είναι γαστρεντερολόγος. Ή γενικός γιατρός, ή παθολόγος θα είναι», συμπλήρωσε.

mega /scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί